ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυλαία με 159.746 αφίξεις

αυλαία-με-159-746-αφίξεις-272808

Αυξητική τάση σημειώθηκε φέτος στις αφίξεις ξένων τουριστών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, τα οποία μεταφράζονται σε 159.746 άτομα, έναντι 141.766 την αντίστοιχη περσινή σεζόν. Τα αναλυτικά καταγεγραμμένα στοιχεία περικλείουν την περίοδο από την 1η Μαΐου έως και τις 10 Οκτωβρίου και καθιστούν εμφανή την αύξηση των ξένων τουριστών, οι οποίοι ταξίδεψαν από διάφορες χώρες του εξωτερικού, με προορισμό τη Σκιάθο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αυλαία της φετινής σεζόν έκλεισε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου με την αναχώρηση των τελευταίων Σουηδών τουριστών, ενώ στο μεταξύ, το αεροδρόμιο επανήλθε στους χειμερινούς ρυθμούς, με μια πτήση ημερησίως προς την Αθήνα.

Πρωτιά κατέγραψαν και φέτος οι Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι ανήλθαν συνολικά σε 72.911, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, κατά την οποία σημειώθηκαν 71.200 αφίξεις.

Εντυπωσιακή ήταν φέτος η παρουσία των Ιταλών τουριστών, οι οποίοι ανήλθαν συνολικά σε 25.912 έναντι 17.624 την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Ανάλογη είναι η παρουσία των Σουηδών, 12.448 φέτος, έναντι 9.663 την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Τέταρτοι κατά σειρά κατατάσσονται οι Νορβηγοί με 8.655 αφίξεις φέτος, έναντι 9.338 κατά την περσινή σεζόν.

Δυνατή ήταν, εξάλλου, η παρουσία των Αυστριακών τουριστών, οι οποίοι σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου Σκιάθου ανήλθαν σε 7.159 φέτος, έναντι 6.014 την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Οι τουριστικοί πράκτορες χαρακτηρίζουν ικανοποιητική την φετινή σεζόν, η οποία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά στην πορεία παρουσίασε υφέσεις και εξάρσεις, λόγω των πολιτικών γεγονότων που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στον εγχώριο, κατά βάση, τουρισμό.

Παρά το αβέβαιο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον που είχε άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό, το αεροδρόμιο της Σκιάθου παρουσίασε δυναμική πορεία και παρουσία, η οποία δημιουργεί ευοίωνες σκέψεις και για την επόμενη σεζόν.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, υπογράμμισε ότι είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα ικανοποιητική η τουριστική κίνηση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ σύμφωνα με τις προκρατήσεις που καταγράφονται από την Αγγλία, το κλίμα είναι θετικό και θα έχει ανάλογη εξέλιξη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επικρατήσει κλίμα ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας.

Ο ίδιος επιχειρηματίας ανέφερε ότι το σύνολο των πτήσεων του εξωτερικού θα παραμείνει ως έχει και την επόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων από την Ιταλία. Οπως επεσήμανε ο κ. Ευσταθίου η φετινή αύξηση των πτήσεων από την Ιταλία οφείλονταν σε εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα οι ταραγμένες συνθήκες που επικράτησαν στην Τυνησία.

Σε κάθε περίπτωση, το περιβάλλον που διαμορφώνεται στον εισερχόμενο τουρισμό είναι θετικό και για την νέα σεζόν, με τις πρώτες προκρατήσεις από την Αγγλία να καταγράφονται στην ατζέντα του επόμενου καλοκαιριού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου