ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκιάθος σε workshop στο Τορίνο της Ιταλίας

η-σκιάθος-σε-workshop-στο-τορίνο-της-ιταλίας-270902

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο workshop με τίτλο «Η Ελλάδα συναντάει το Τορίνο» που διοργάνωσε το Γραφείο Ελληνικού Οργανισμού (Ε.Ο.Τ.) Ιταλίας, στις 11 Δεκεμβρίου 2019 στο Τορίνο.

Πρόκειται για το πρώτο workshop που έγινε ποτέ στο Τορίνο με συναντήσεις Β2Β. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 70-80 εκπρόσωποι Τour Operators και τουριστικών πρακτορείων, όπως και δημοσιογράφοι του Τορίνου, από τη Σκιάθο συμμετείχαν οι ξενοδόχοι, Ξένη Μιχοπούλου (Pounta Hotel), Κωνσταντίνος Σαντίκος (Skiathos Princess), Νίκος Πρέκας ως εκπρόσωπος του Skiathos Palace, οι τουριστικοί πράκτορες Κώστας Πίπης (Dolphin of Skiathos) και Σέργιος Στερεόπουλος (gats travel).

Το Τορίνο είναι μία αγορά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πληθώρα Τour Operators και τουριστικών πρακτορείων, με άμεσο ενδιαφέρον για τη Σκιάθο.

Αφιέρωμα για τη Σκιάθο, με αφορμή τη συμμετοχή στην εκδήλωση, έγινε σε ειδικό ένθετο στην έντυπη έκδοση εφημερίδα Travel Quotidiano, όπως και στην online έκδοση της εφημερίδας η οποία θα αποσταλεί σε 44.000 χρήστες της εφημερίδας.

Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Διαμαντής Μαθηνός, όπου στις συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και την υπεύθυνη του Γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία Κυριακής Μπουλασίδου, συζητήθηκαν οι επόμενες δράσεις του Δήμου στην Ιταλία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση του Δημάρχου με την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλας Πατουλίδου, όπου συζητήθηκε εκτός των άλλων η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης και Σκιάθου.

Σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία ο Δήμος θα δρομολογήσει ταξίδια εξοικείωσης δημοσιογράφων από το Τορίνο, για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και την υπεύθυνη του Γραφείου του ΕΟΤ στην Ιταλία Κυριακή Μπουλασίδου, για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου