ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Γιορτινό κλίμα στη Σκιάθο

γιορτινό-κλίμα-στη-σκιάθο-254445

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά με τη θεατρική ομάδα «Weland»

Επιτυχία σημείωσε η διήμερη γιορτινή εκδήλωση για παιδιά, που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου Μπούρτζι από τον Δήμο Σκιάθου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε ζεστή αίθουσα, διακοσμημένη από την ταλαντούχα Δέσποινα Μιτζέλου και εθελοντές του νησιού. Ηθοποιοί, χορευτές και ξωτικά μεταμόρφωσαν τα πρόσωπα των παιδιών με τα μαγικά τους πινέλα. Τα παιδιά διασκέδασαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και δημιούργησαν κατασκευές στα εργαστήρια που στήθηκαν στην αίθουσα μαζί με τα ξωτικά. Η μουσική ασταμάτητη και γιορταστική. «Τόσες φωνές χαράς είχαν να ακουστούν από τότε που ήταν σχολειό το Μπούρτζι» παρατήρησε συγκινημένος πολίτης της Σκιάθου.

Ξυλοπόδαρος καλωσόριζε τα παιδιά στην εκδήλωση και στη συνέχεια τα ξωτικά έφτιαχναν στολίδια με τα παιδιά και τα βοηθούσαν να γράψουν το γράμμα στον Αγιο Βασίλη. Τα παιδιά γνώρισαν τον Ρούντολφ το ελαφάκι και αποτύπωσαν με αναμνηστικές φωτογραφίες τις χαρούμενες στιγμές. Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν η έμπειρη εμψυχώτρια στον ρόλο του πιο σκανταλιάρικου ξωτικού, που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους με παιχνίδια, πολύ χορό και με τρελομπαλόνια σε πολλά σχήματα και χρώματα για όλους.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας επαναλήφθηκε το πεντάωρο πρόγραμμα με μεγάλη προσέλευση παιδιών και γονέων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση «Ο χορός των τεσσάρων στοιχείων».

Διαδραστική θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στον χορό, τη μουσική, την αφήγηση, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Λυσάνδρας Αναστασοπούλου. Η ομάδα ηθοποιών -χορευτών ψυχαγώγησε τα παιδιά με παράσταση γεμάτη χιούμορ, δράση και πολύ χορό, όμορφα κοστούμια, μακιγιάζ.

Κεντρικό μήνυμα της υπέροχης και τρυφερής παράστασης, που ανέβασε τον δείκτη ποιότητος πολύ ψηλά, ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά τη σημασία της καλοσύνης, της συνεργασίας και της υπευθυνότητας.

Η εξαιρετική ομάδα «Weland», που πρωταγωνίστησε στη γιορτή, αποτελείται από τον Αλέξιο Εντμαν χορευτή και χορογράφο από τα παγκοσμίως διάσημα μπαλέτα Μπολσόι της Μόσχας, την ηθοποιό Λυσάνδρα Αναστασοπούλου απόφοιτη του Παιδαγωγικού Κρήτης και του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, τη Γιάννα Αλαμάνου μαθήτρια του βραζιλιάνου Cristiane Cabral, ιδρύτρια της σχολής χορού «Casa de arte Kabeiria», την Αννα Φαίντ, χορεύτρια με ειδίκευση στο μπαλέτο και την Ελλη Αναστασοπούλου, που ασχολείται με τον σύγχρονο χορό.

Οι γιορταστικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σκιάθου συνεχίζονται έως και τις 4 Ιανουαρίου με πολλές ακόμα καλλιτεχνικές προτάσεις και εκπλήξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου