ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε συνεργασία με τη Λυρική προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου

σε-συνεργασία-με-τη-λυρική-προχώρησε-ο-254416

Σε σημαντική συνεργασία προχώρησε ο Δήμος Σκιάθου, που αφορά στην πολιτιστική δράση, με την υπογραφή μνημονίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή, εμβληματικό οργανισμό της χώρας, με διεθνή αναγνώριση.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης και ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας στα γραφεία της Εθνικής Λυρικής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε επίπεδο Δήμου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το χρονικό διάστημα της συνεργασίας αφορά στην καλλιτεχνική περίοδο 2020 – 2021, για την από κοινού διοργάνωση των παρακάτω δράσεων: Εκδηλώσεις στη Σκιάθο κατά τους χειμερινούς μήνες, με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού εκτός τουριστικής περιόδου.

Την παρουσίαση αποσπασμάτων της όπερας «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη, λόγω της ειδικής σχέσης του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τη Σκιάθο, σε μορφή ικανή να παρουσιαστεί στο νησί.

Τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά του νησιού, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Με την υπογραφή προγραμματίστηκαν οι πρώτες δράσεις για το διάστημα Ιανουάριος – Ιούλιος 2020, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκιάθου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη για τη συνεργασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου