ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επανέρχεται το «Mamma Mia»…

επανέρχεται-το-mamma-mia-20133

Πολύ πιθανός είναι ο τρίτος κύκλος της επιτυχημένης κινηματογραφικής ταινίας

Δυνατό χαρτί για τη Μαγνησία η διάσημη κινηματογραφική ταινία «Mamma Mia» που αναμένεται να επανέλθει στις αίθουσες με τρίτο κύκλο και υπέροχα τοπία. Η ταινία που σφράγισε τη Μαγνησία, προβάλλοντας διεθνώς τις ομορφιές της Νταμούχαρης, της Σκοπέλου και της Σκιάθου, παραμένει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, με ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

«Η ταινία κάθε άλλο παρά έκλεισε τον κινηματογραφικό της κύκλο. Η σειρά του «Mamma Mia» δεν έχει ολοκληρωθεί και μια τρίτη ταινία είναι πολύ πιθανή», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η παραγωγός Τζούντι Κρέιμερ που έχει βάλει τη σφραγίδα της τόσο στο θεατρικό μιούζικαλ όσο και στις δύο ταινίες του 2008 και του 2018.

Η ίδια αποκάλυψε ότι προετοίμαζε το τρίτο σίκουελ πριν την πανδημία του κορονοϊού που ανέβαλε τα σχέδιά της. Τόσο το «Mamma Mia» όσο και το δεύτερο κεφάλαιο του «Mamma Mia! Here We Go Again» έγιναν εισπρακτικές επιτυχίες με το πρώτο να κατακτά 600 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και το δεύτερο να κερδίζει σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

«Νομίζω ότι μια μέρα θα υπάρξει μια άλλη ταινία, γιατί υποτίθεται ότι είναι τριλογία, ξέρετε. Ξέρω ότι η Universal θα ήθελε να το κάνω» τόνισε η παραγωγός.

Πλημμυρισμένο από τα τραγούδια και τη μουσική των ABBA, το «Mamma Mia» αφηγείται την ιστορία της Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ) και της μητέρας της Ντόνα (Μέριλ Στριπ) με επίκεντρο ένα ελληνικό νησί και όλα τα ερωτικά μπερδέματα που μπορεί να προκύψουν σε αυτό. Η πρώτη ταινία γυρίστηκε στη Σκόπελο δίνοντας αίγλη και φήμη στο νησί των Σποράδων, την Σκιάθο και την Νταμούχαρη, ενώ η δεύτερη γυρίστηκε στην Κροατία. Αν και απομένει η επίσημη ανακοίνωση της τρίτης ταινίας, η Κρέιμερ δεν απέκλεισε νέα μουσική από τους ABBA ειδικά για την περίσταση.

Στο μεταξύ, η φήμη της ταινίας ακολουθεί μέχρι σήμερα τη Σκόπελο, που έγινε γνωστή ως το νησί του «Mamma Mia», συνεχίζοντας τη διεθνή προβολή στην ίδια κατεύθυνση. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης υπογράμμισε ότι «εάν γυριστεί και τρίτη ταινία είναι ό,τι καλύτερο για τη Σκόπελο και ολόκληρη την Ελλάδα». Παράλληλα ανέφερε ότι η καμπάνια προβολής της Σκοπέλου για την επόμενη τετραετία βασίζεται στο σλόγκαν «Skopelos piece of your heart», που έχει ως επίκεντρο «την αγάπη και το συναίσθημα».

Σημείο αναφοράς για το νησί το εκκλησάκι του Αη Γιάννη στο Καστρί, όπου συρρέει κάθε χρόνο πλήθος μελλόνυμφων ζευγαριών από κάθε γωνιά της Γης, με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι «η ταινία αποτελεί μεγάλο αβαντάζ για το νησί και η συνέχεια, θα διατηρήσει το διεθνές ενδιαφέρον για τη Σκόπελο και την Ελλάδα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου