ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόστιμα σε παράνομες συνδέσεις

πρόστιμα-σε-παράνομες-συνδέσεις-19279

Τσουχτερά πρόστιμα που θα κυμαίνονται από 1.500-10.000 ευρώ θα επιβάλλονται σε κάθε παράνομη σύνδεση που θα εντοπίζεται στο δίκτυο ύδρευσης της Σκιάθου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ότι αφορά, ειδικότερα, στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε κάθε περίπτωση που θα διαπιστώνεται παράνομη σύνδεση, θα ανέρχονται στο ποσό των 1.500 ευρώ για ιδιώτες, 3.000 ευρώ αντίστοιχα για επιχείρηση και εάν η επιχείρηση διαθέτει και πισίνα, το ποσό του προστίμου θα ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Οι αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ τέθηκαν προς συζήτηση κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου και εκτιμάται ότι θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, μόλις επικυρωθούν και από την αρμόδια περιφερειακή αρχή.

Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν επίσης η πρόταση παραχώρησης τμήματος της καθαριότητας του νησιού σε ιδιώτη και την φετινή σεζόν. Η συγκεκριμένη πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να εκφράζουν σοβαρές αντιρρήσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Φώτης Κοφινάς, μέλος της μείζονος μειοψηφίας και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου «είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη, διότι είμαστε υπέρ των εργαζομένων».

Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει ότι «αυτό που προέχει στο νησί είναι η διασφάλιση των εργαζομένων και κυρίως η βελτίωση της ποιότητας του νερού που πίνουν οι Σκιαθίτες, καθώς επίσης η αλλαγή του παλιού δικτύου ύδρευσης».

Σύμφωνα με την πρόταση που τέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου «το υπάρχον προσωπικό του Δήμου με το μηχανολογικό εξοπλισμό δεν είναι επαρκές, γιατί απασχολείται σε ανάγκες καθημερινής λειτουργίας του Δήμου, όπως την αποκομιδή απορριμμάτων, την συλλογή και μεταφορά χονδρών αντικειμένων, τον καθαρισμό πάρκων παιδικών χαρών και τον ευπρεπισμό κοινόχρηστων χώρων».

Σύμφωνα με την ίδια πρόταση «οι περιοχές του Δήμου Σκιάθου που χρήζουν καθαριότητας και πρέπει να ανατεθούν σε ιδιώτες κατά τους θερινούς μήνες, από την 1η Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είναι η πόλη της Σκιάθου (πλην της πρωινής βάρδιας στην οδό Παπαδιαμάντη και την προέκταση αυτής) και οι περιοχές Καλύβια, Μοναστήρι Ευαγγελίστριας, Προφήτης Ηλίας, Αγία Παρασκευή – Πλατανιάς, Κολιός, Κατσαρού».

Οι όροι δημοπράτησης θα καθοριστούν σε επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου και όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σκιάθου κ. Λίτσα Τσολοβίκου «υιοθετούμε για δεύτερη χρονιά την ίδια διαδικασία, διότι αφενός δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις και αφετέρου δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό.

Παράλληλα όμως, τονίζει η κ. Τσολοβίκου, είναι παλαιά τα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και για κάθε επισκευή, πρέπει να προκαταβάλλεται το κόστος». Το ερώτημα που τέθηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας επικεντρώθηκε στους εργαζόμενους του τομέα καθαριότητας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας κι όπως υπογραμμίζει η κ. Τσολοβίκου, ερωτηθείσα σχετικά «το μόνιμο αλλά και το έκτακτο προσωπικό θα απασχοληθεί χωρίς κανένα πρόβλημα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου