ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λονδρέζικος αέρας στη Σκιάθο

λονδρέζικος-αέρας-στη-σκιάθο-189429

Γκαλερί με ευρωπαϊκές προδιαγραφές δημιούργησε ο Τεό Νούτσος

Καινούργια, σύγχρονη αίθουσα τέχνης, που φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς στη Σκιάθο και παράλληλα πνευματικό ερέθισμα για την καλλιτεχνική αναζωογόνηση του νησιού, είναι η Theo Noutsos gallery, που βρίσκεται στον κεντρικό πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη.

Η συγκεκριμένη γκαλερί έχει φέρει κυριολεκτικά Λονδρέζικο αέρα στο νησί και φιλοξενεί την καινούργια ενότητα έργων του δημιουργού της, του Σκιαθίτη ζωγράφου Τheo Noutsos, με θέμα «REFLECTIONS – The Explosive Force». Πρόκειται για μια σειρά έργων που χωρίζονται σε τρεις ενότητες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ορισμένες φάσεις μιας οργανικής εξέλιξης, και ταυτόχρονα μια πορεία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

Ο Σκιαθίτης δημιουργός ζει και εργάζεται στη γενέτειρά του, ενώ από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και ιδιαίτερα για το σκίτσο, τα κόμικς και την πολιτική γελοιογραφία. Στα πρώτα του βήματα, τα υλικά που χρησιμοποίησε ήταν το μολύβι, το κάρβουνο και η σινική μελάνι σε χαρτί. Γοητευμένος από τη φύση και το φως του νησιού του, οδηγήθηκε στον υπέροχο κόσμο των χρωμάτων. Την περίοδο αυτή τα θέματά του, τοπία και προσωπογραφίες, έχουν έντονα ιμπρεσιονιστικά χαρακτηριστικά.

Στις μετέπειτα αναζητήσεις του, κυρίαρχο ρόλο αποκτά ο άνθρωπος, η σεξουαλικότητά του και οι προεκτάσεις της: η Αινιγματικότητα της Ανθρώπινης Φύσης. Σήμερα πειραματίζεται πάνω στην ίδια θεματολογία με διάφορα υλικά: λάδια, ακρυλικά, κόλλες, χαρτιά κολλημένα σε καμβάδες.

Εργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νορβηγία, και την Ουκρανία.

Τον Ιανουάριο του 2012 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο για την Ημέρα της Γυναίκας, υπό την αιγίδα της UNESCΟ.

Εχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στη Σκιάθο. Τον Ιούλιο του 2012 στην ιδιωτική γκαλερί «Αλέξανδρος Σιώμος» και το Σεπτέμβριο του 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπούρτζι» του Δήμου Σκιάθου.

Επίσης έχει πραγματοποιήσει έκθεση στο Βόλο, στο Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico από 29 Νοεμβρίου 2012 – 14 Ιανουαρίου 2013.

Το Νοέμβριο του 2014 πραγματοποίησε ατομική έκθεση στη Gallery – Restaurant Orpheus , Spiegelgasse 10, 1010 Wien, Austria και είναι μέλος της UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστήμων Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου