ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προληπτικά μέτρα προφύλαξης

προληπτικά-μέτρα-προφύλαξης-163971

Απολυμάνσεις στα δημόσια κτίρια και αντισηπτικά για την ασφάλεια των κατοίκων

Κλειστά παραμένουν σχολεία, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ, αθλητικές εγκαταστάσεις και λοιποί χώροι που εμπίπτουν στα κυβερνητικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, με το κλίμα ανησυχίας να είναι διάχυτο και στις Βόρειες Σποράδες. Προτεραιότητα των Δήμων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου είναι η απολύμανση των κτιρίων και η τήρηση των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί πανελλαδικά, με τη χρήση αντισηπτικών και απολυμαντικών χεριών να βρίσκεται πλέον στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί έγκαιρα στα νησιά, με την έξαρση των ιώσεων και εντάθηκαν με αφορμή την επέλαση του κορονοϊού και στην Ελλάδα, περιελάμβαναν σε πρώτη φάση απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες και τον εφοδιασμό κάθε σχολικής αίθουσας με είδη απολύμανσης και ειδικά καθαριστικά, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

«Οι απολυμάνσεις ξεκίνησαν λόγω της γρίπης, αλλά αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμες λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Φροντίσαμε έγκαιρα και πριν ληφθεί η απόφαση να κλείσουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία, σε κάθε αίθουσα να υπάρχουν αντισηπτικά χειρός, αλλά και απολυμαντικά πατώματος και θρανίων. Παράλληλα ενημερώσαμε τους γονείς για τη σημασία της ατομικής υγιεινής» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ματούλα Χονδρονικολή, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Σκιάθου.

Ανάλογες πρωτοβουλίες υλοποιήθηκαν στον γειτονικό Δήμο Σκοπέλου, με τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Σάββα, πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σκοπέλου, να υπογραμμίζει ότι είχαν εφοδιαστεί έγκαιρα τα σχολεία με αντισηπτικά χεριών και απολυμαντικά επιφανειών, ενώ δόθηκε επίσης έμφαση στη διαρκή ενημέρωση του κόσμου για τον κορονοϊό και τα γενικότερα θέματα υγείας, που αφορούν στην προφύλαξη του πληθυσμού.

Με μέριμνα του Δήμου Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε προληπτική απολύμανση στα κτίρια του Παιδικού Σταθμού και ΚΔΑΠ Αλοννήσου και με μέριμνα των σχολικών επιτροπών πραγματοποιήθηκε προληπτική απολύμανση και στα κτίρια των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, τα σχολεία παραμένουν κλειστά όπως και οι χώροι άθλησης, με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Σκιάνη να υπογραμμίζει ότι τηρούνται σχολαστικά οι ενδεδειγμένοι κανόνες και τα μέτρα απολύμανσης.

Οπως ανέφερε ο ίδιος «μας είχαν στείλει ενημερωτικό υλικό από την πολιτική προστασία για τον κορονοϊό, το έχουμε αναρτήσει, τόσο ηλεκτρονικά, όσο και σε αφίσες που έχουν τοποθετηθεί στο δημαρχείο και διάφορα σημεία του νησιού, για την ενημέρωση του κόσμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου