ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιτέλους επισκευάζεται το λιμάνι της Σκιάθου

επιτέλους-επισκευάζεται-το-λιμάνι-τη-159508

Την αισιοδοξία του για άμεση έναρξη των εργασιών προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στο λιμάνι της Σκιάθου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, σε συνάντηση που είχε με μέλη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Ο κ. Αγοραστός συναντήθηκε χθες με μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου κατά την οποία ζήτησε τον άμεσο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων για την άμεση έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του νησιού. Οπως τονίστηκε στη συνάντηση, αναμένεται η έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού του έργου από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, κ. Πόπη Γερακούδη. Να σημειωθεί ότι η μελέτη του έργου έχει εγκριθεί, ενώ η προκήρυξη του διαγωνισμού που θα γίνει μετά την έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού αναμένεται να είναι ύψους περίπου 90.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο είναι μεγάλης σπουδαιότητας καθώς έτσι θα μπορούν να προσεγγίζουν περισσότερα πλοία στο λιμάνι χωρίς να δημιουργούνται καθυστερήσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από και προς το νησί.

Σύντομα η ολοκλήρωση

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, κ. Πασχάλη Πασχάλη, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο προκειμένου να είναι έτοιμο για την επόμενη σεζόν.

Το λιμάνι εδώ και δύο χρόνια έχει υποστεί υποσκαφές από τις προπέλες των πλοίων, σύμφωνα με τον κ. Πασχάλη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίζουν δύο επιβατηγά πλοία ταυτόχρονα το λιμάνι της Σκιάθου.

Επιστολή από ΠΕΠΕΝ

Η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Πάσης Τάξεως (ΠΕΠΕΝ) κοινοποίησε στις 30 Ιουλίου επιστολή προς το λιμενάρχη Σκιάθου, κ. Νικόλαο Κατσάμπα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, κ. Πασχάλη Πασχάλη, τον Αρχηγό του Λ.Σ., κ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Αθανάσιο Μπούσιο και κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, καθώς και προς τους πλοιάρχους των επιβατηγών πλοίων της γραμμής, στην οποία ανέφεραν την τραγική κατάσταση του λιμανιού και τους κινδύνους που εγκυμονεί.

Σύμφωνα με την επιστολή, η Ενωση αναφέρει ότι έχει μείνει μόνο ένα μικρό μέρος προκειμένου να δένουν τα πλοία λόγω των ζημιών που υπάρχουν στο λιμάνι όπως, επίσης, και ότι έχουν δοθεί «εντολές» από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τον τρόπο με τον οποίο θα καταπλέουν και θα αποπλέουν τα πλοία από το λιμάνι χωρίς, ωστόσο, τα πλοία να διαθέτουν τα απαραίτητα βοηθήματα λιμένος ώστε να κινούνται χωρίς μηχανές. Τέλος, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε άμεση οδηγία προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και προς τους πλοιάρχους προκειμένου να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου