ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωτοβουλίες κατά της λειψυδρίας

πρωτοβουλίες-κατά-της-λειψυδρίας-151365

Σήμερα ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση συστήματος αφαλάτωσης στην Αλόννησο

Η ενίσχυση της παροχής νερού στους κατοίκους της Αλοννήσου, είναι το σημείο στο οποίο εστιάζονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους επικεφαλής του νησιού, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο ανοιχτός διαγωνισμός για παροχή υπηρεσιών αφαλάτωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Δημαρχείο του νησιού.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός, είναι ανοιχτός σε όποιους επιθυμούν να εγκαταστήσουν φορητές μονάδες αφαλάτωσης, τις οποίες θα λειτουργούν με δικά τους έξοδα, παρέχοντας στο Δήμο νερό, με τη χαμηλότερη δυνατή τιμή, η οποία θα οριστεί μέσω του σημερινού διαγωνισμού. Το νερό που θα προέρχεται από τη διαδικασία της αφαλάτωσης υπολογίζεται ότι θα ενισχύσει κατά 500 κυβικά ημερησίως την παροχή του δικτύου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού.

Ο βασικός λόγος που υπαγόρευσε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι «η μείωση των αποθεμάτων μας και στόχος μας είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα από τώρα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο μέλλον» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, για να προσθέσει ότι «φέτος ανταπεξήλθαμε, παρά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, αλλά αν συνεχιστεί η ανομβρία, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις».

Η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί αναγκαία λύση έως ότου τεθεί σε λειτουργία η λιμνοδεξαμενή του νησιού. Στο μεταξύ, αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου η εγκατάσταση του εργολάβου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες εργασίες για τα εξωτερικά δίκτυα και το ταχυδιυλιστήριο. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ορίζοντα διετίας, ενώ στο μεταξύ, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, για τη διασφάλιση της ομαλής υδροδότησης του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου