ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ακύρωση πτήσεων στη Σκιάθο από τη Finnair

ακύρωση-πτήσεων-στη-σκιάθο-από-τη-finnair-146295

Εξαιρετικά ανήσυχοι είναι οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων μετά την ακύρωση των πτήσεων της φινλανδικής αεροπορικής εταιρείας Finnair.

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια διαρκούς παρουσίας στο νησί, η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα εκτελεί πτήσεις στη διάρκεια της φετινής σεζόν, με το μέλλον να διαγράφεται αβέβαιο και την πανδημία να προκαλεί ανατροπές.

«Παγωμένο» είναι, στο μεταξύ, το ενδιαφέρον για νέες κρατήσεις, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκο Ευσταθίου να εκτιμά ότι αγγίζουν το 20% οι ακυρώσεις αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλη ανακοίνωση για αναστολή πτήσεων από το εξωτερικό.

Η φινλανδική Finnair εκτελούσε μέχρι πέρυσι μια πτήση την εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, μεταφέροντας περί τους 180 επιβάτες κάθε φορά. Η συγκεκριμένη εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως πλήγμα για τον τουρισμό και αποτελεί, αναμφίβολα, παρελκόμενο της διεθνούς αναστάτωσης που έχει προκληθεί λόγω της πανδημίας.

Οι ακυρώσεις ξεκίνησαν πριν από τρεις εβδομάδες, με τον Αλέκο Ευσταθίου να εκτιμά ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους η φετινή σεζόν, καθώς δεν γνωρίζει κανείς την εξέλιξη ή τον χρόνο έναρξης των πτήσεων από το εξωτερικό. «Πιθανόν, αν ηρεμήσει η κατάσταση, να δουλέψουμε τρεις μήνες από τον Ιούλιο και μετά, όταν ξεκινήσουν οι πτήσεις», είπε.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου