ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κατασκευή διυλιστηρίου στη λιμνοδεξαμενή Πανόρμου

κατασκευή-διυλιστηρίου-στη-λιμνοδεξ-122643

Ικανοποίηση για την ένταξη του έργου στην πρόταση της Περιφέρειας προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην ολοκληρωμένη πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διαχείριση και αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων εντάχθηκε η κατασκευή διυλιστηρίου στη λιμνοδεξαμενή Πανόρμου. Η πρόταση έχει κατατεθεί στην επιτροπή για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης αγροπεριβαλλοντικών υποδομών μετά από την πρόσκληση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης ευχαριστεί τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, καθώς με τη βοήθειά τους συντάχθηκε το τεχνικό δελτίο του έργου. Ο κ. Περίσσης σημειώνει ότι πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.905.880 ευρώ με δίκτυα μεταφοράς και όλους τους αυτοματισμούς.

Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει μονάδα υδροληψίας με δεξαμενή υποδοχής του ακατέργαστου νερού, υποβρύχιες αντλίες, υδραυλικούς συλλέκτες, υδραυλικά δίκτυα τροφοδοσίας, μονάδα διύλισης, μονάδα μεταφοράς του διυλισμένου νερού και μονάδα ηλεκτροδότησης και αυτόματου ελέγχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου