ΑΛΜΥΡΟΣ

Επισκέψεις του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στον Αλμυρό

επισκέψεις-του-πασοκ-μαγνησίας-στον-α-908135

Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά του Αλμυρού και το Κέντρο Υγείας της περιοχής πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πολίτη Νικόλαο, τον Υπεύθυνο ΜΜΕ & Επικοινωνίας Λουφόπουλο Δημήτρη, το μέλος της ΚΠΕ Τσιμπανάκο Δημήτρη, τα μέλη της ΤΟ Αλμυρού Ζαρκάδα Κωνσταντίνο και Κίττα Γεώργιο, τον πολιτευτή Χατζηδημητρίου Φώτη καθώς και μέλη του κινήματος από τον Αλμυρό.

Η αποκαρδιωτική κατάσταση της λαϊκής αγοράς μπορεί να ευθύνεται σε ένα βαθμό στη βροχερή μέρα, αλλά τα παράπονα των εμπόρων για τη δεινή οικονομική κατάσταση δεν μπορούν να αποδοθούν στα καιρικά φαινόμενα. Ο πληθωρισμός, τα υψηλά κόστη παραγωγής και μετακίνησης, η έλλειψη προϊόντων και γενικώς τα προβλήματα των αγροτών που έχουν φτάσει στο σημείο ακόμα και να μην καλλιεργούν τμήματα γης επειδή δεν τους συμφέρει οικονομικά, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, είναι προβλήματα στα οποία η κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να παρέχει λύσεις εδώ και καιρό. Φιλοδωρήματα των 150€ και των 300€ για καταστροφές δεν μπορούν να βοηθήσουν. Απαιτούνται σοβαρές λύσεις που θα βοηθήσουν τον έλληνα αγρότη.

Η στήριξη που χρειάζεται ένεκα της ακρίβειας του κόστους παραγωγής, η διευκόλυνση και στήριξη των αγροτών για την εγκατάσταση ΑΠΕ, τα έργα για την εξασφάλιση αρδευτικού νερού, οι προκλήσεις της νέας ΚΑΠ, η αναμόρφωση του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ, η επιτάχυνση της καταβολής ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η νέα λειτουργία του ΟΣΔΕ στο gov.gr, η στήριξη των συνεργατικών σχημάτων και η αναμόρφωση του πλαισίου τους, η εποπτεία της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, η χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα και οι ρυθμίσεις οφειλών, η αξιοποίηση περιουσιών συνεταιρισμών και η εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας προς όφελος των μικρών παραγωγών είναι εφαρμόσιμες λύσεις. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει πλήρως επεξεργασμένες θέσεις και για κάθε τι που θα προωθείται από την κυβέρνηση θα υπάρχουν προτάσεις αλλά και τεκμηριωμένη κριτική.

Η επίσκεψη μας στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ενός από τα μεγαλύτερα ΚΥ που καλύπτουν σημαντικά μεγάλη σε έκταση περιοχή, καθώς και τμήμα της Εθνικής οδού με τροχαία κατά καιρούς, ανέδειξε τα κλασικά προβλήματα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της υγείας. Ίσως σε πλήρωση προσωπικού να φαίνεται καλύτερη η κατάσταση συγκριτικά με τα υπόλοιπα ΚΥ του νομού που έχουμε επισκεφθεί, αλλά το γεγονός πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που μας τονίστηκε είναι η έλλειψη καλής σύνδεσης διαδικτύου εν έτη 2023 μας ξεπερνά. Στην εποχή της «άρτιας» ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μία πεδινή κωμόπολη να μην έχει σωστή σύνδεση διαδικτύου και να προσπαθούν να συνταγογραφήσουν ηλεκτρονικά οι γιατροί θεωρούμε πως είναι πρόβλημα. Για την υλικοτεχνική υποδομή και τα αντίστοιχα προβλήματα, ευτυχώς οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του Αλμυρού καταφέρνουν να ισοσκελίζουν την κατάσταση. Όλες οι ελπίδες εναποτέθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ένα είναι σίγουρο λοιπόν, το σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ προς όφελος της ιδιωτικοποίησης του θεσμού της Υγείας καλά κρατεί. Δυστυχώς οι χιλιάδες εργαζόμενοι που στήριξαν τη δημόσια υγεία τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη διετία της υγειονομικής κρίσης του Covid, θα θυμούνται το χειροκρότημα. Αν το επιτρέψουμε, η απαξίωση του ΕΣΥ θα χτυπήσει τον κοινωνικό ιστό και τα αποτελέσματα του θα εμφανιστούν στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Και ως γνωστόν, κράτος χωρίς σοβαρό σύστημα υγείας είναι ένα κράτος χωρίς ευημερία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου