ΑΛΜΥΡΟΣ

Λεβητοστάσιο ετών… 32 στο Ε.Κ Αλμυρού

λεβητοστάσιο-ετών-32-στο-ε-κ-αλμυρού-888038

Λεβητοστάσιο ετών… 32 λειτουργεί στο Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, όπου στεγάζεται και το Επαγγελματικό Λύκειο της πόλης. Ο καυστήρας πετρελαίου θέρμανσης είναι ηλικίας όσο και το σχολείο και μολονότι ελέγχεται και συντηρείται, παρουσιάζει διαρροή, με αποτέλεσμα να έχει μικρό βαθμό απόδοσης. Το σχολείο έχει επισημάνει το πρόβλημα από τις αρχές του σχολικού έτους στον Δήμο Αλμυρού, όμως μόλις σήμερα μεταβαίνει στο διδακτήριο συνεργείο για τον έλεγχο και την αποκατάσταση, στον απόηχο του τραγικού περιστατικού στις Σέρρες, με θύμα μαθητή της στ’ τάξης του δημοτικού σχολείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, κάθε χρόνο, στην αρχή του σχολικού έτους, με έγγραφό τους στους κατά τόπους δήμους, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων ζητούν έλεγχο και συντήρηση μεταξύ άλλων των θερμικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να λειτουργούν σωστά και με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Στο σύνολό τους οι δήμοι φροντίζουν για τον έλεγχο και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων», σημειώνει ο κ. Σαβελίδης.

Πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στον Δήμο Αλμυρού και συγκεκριμένα στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται και το Εργαστηριακό Κέντρο Αλμυρού, το οποίο εξυπηρετεί τα εργαστηριακά μαθήματα του Επαγγελματικού Λυκείου της περιοχής.

Εκεί το λεβητοστάσιο έχει την ηλικία του ίδιου του σχολικού κτιρίου, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι συχνά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την αρχή του σχολικού έτους, εκπαιδευτικοί της ειδικότητας μηχανολόγων, έχουν διαπιστώσει διαρροή, με αποτέλεσμα ο παλιός καυστήρας να έχει μικρό βαθμό απόδοσης, και μολονότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί, δεν έχει λυθεί. Πηγές υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για κάτι επικίνδυνο, ωστόσο κρίνεται αναγκαία η επιδιόρθωση του προβλήματος.

Στο λεβητοστάσιο έγιναν στο παρελθόν έλεγχοι και συντηρήσεις, ωστόσο ο καυστήρας παρουσιάζει σημάδια κόπωσης. Μάλιστα στο σχολείο φαίνεται να περιμένουν τουλάχιστον έξι χρόνια να αντικατασταθεί ο καυστήρας πετρελαίου με καυστήρα φυσικού αερίου, χωρίς αυτό να έχει γίνει ποτέ.

Εσφιξαν λουριά στον απόηχο του τραγικού συμβάντος

Την περασμένη Δευτέρα, μαθητής της στ’ τάξης του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών βρήκε τραγικό θάνατο, όταν εξερράγη το λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί πόρτα και να τον τραυματίσει θανάσιμα. Το τραγικό περιστατικό έγινε άμεσα γνωστό, στα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή και τον γ.γ. του Υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στον Βόλο, σε προγραμματισμένη ημερίδα για την εκπαίδευση των προσφύγων. Αναγκάστηκαν μάλιστα να διακόψουν τις συνεδριάσεις, προκειμένου να ενημερωθούν για το τραγικό συμβάν.

Η τραγωδία στις Σέρρες, φαίνεται ότι κινητοποίησε και τον Δήμο Αλμυρού, ο οποίος σήμερα στέλνει συνεργείο στο Ε.Κ. Αλμυρού για να ελέγξει το πρόβλημα στον καυστήρα. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι το λειτουργικό πρόβλημα δεν δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ωστόσο, από την αρχή του σχολικού έτους ο έλεγχος που ζητείται δεν έχει γίνει και προγραμματίστηκε για σήμερα, μετά το τραγικό συμβάν και τρεις μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου