ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναβολή στη δίκη για τον 64χρονο από τον Αλμυρό

αναβολή-στη-δίκη-για-τον-64χρονο-από-τον-880668

Αναβίωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας η υπόθεση της δολοφονίας του 64χρονου επιχειρηματία στον Αλμυρό Βόλου το 2016 από τον πρώην υπάλληλο του.

Ήταν το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου του 2016 όταν o 64χρονος επιχειρηματίας έπεφτε νεκρός μέσα στο σπίτι του από τα δολοφονικά χτυπήματα του 36χρονου τότε κατηγορούμενου. Όπως προέκυψε στη συνέχεια και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 64χρονος έφερε συνολικά 46 μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματος του. Δύο μέρες μετά ο κατηγορούμενος προσήλθε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου συνοδεία αστυνομικών, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Τον Ιούνιο του 2018 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας καταδίκασε πρωτοδίκως τον κατηγορούμενο σε κάθειρξη 18 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σήμερα στο ΜΟΕ ο κατηγορούμενος, απολογήθηκε για δεύτερη φορά σχετικά με όσα έγιναν εκείνη τη νύχτα του Δεκεμβρίου στον Αλμυρό. Όπως κατέθεσε, ο ίδιος είχε υποστεί κακοποίηση όταν ήταν παιδί ενώ ενήλικος πλέον είχε πρόβλημα και με ναρκωτικές ουσίες.

Αφού απολύθηκε από την επιχείρηση του 64χρονου, ο κατηγορούμενος έφυγε από τον Αλμυρό και διέκοψε κάθε επαφή με τον 64χρονο μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Τότε, όπως κατέθεσε ο 42χρονος, πέτυχε τον 64χρονο στην πλατεία του Αλμυρού και ο τελευταίος του πρότεινε να συναντηθούνε για να μιλήσουνε. Ο κατηγορούμενος είπε πως συμφώνησε να τον συναντήσει για να ζητήσει κάποια χρωστούμενα αλλά και γιατί «από μέσα μου αναζητούσα μια συγνώμη γι’ αυτά που έγιναν». Τελικά το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου πηγαίνει στο σπίτι του 64χρονου και όπως κατέθεσε σήμερα, τον είδε με τις πιτζάμες σε ένα κρεβάτι στην κουζίνα. Μετά από λίγο, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο 64χρονος τον πλησίασε από πίσω κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορουμένου. Όταν ο 64χρονος επανέλαβε την ίδια κίνηση ο κατηγορούμενος είπε πως ήταν «σαν να έβγαλε την περόνη από τη χειροβομβίδα» και τότε πήρε το μαχαίρι που βρήκε μπροστά του και προκάλεσε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον 64χρονο. «Νόμιζα ότι βάραγα τον κακοποιητή μου, τον ίδιο, και τους δύο μαζί, δεν ξέρω…» είπε ο κατηγορούμενος για τη στιγμή της δολοφονίας.

Διακοπή για τις 21 Δεκεμβρίου

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου και ενώ είχε παρέλθει το ωράριο, η δίκη διεκόπη για την άλλη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου μετά από αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, του κ. Αλέξιου Κούγια. Να σημειωθεί ότι πριν την απολογία του κατηγορουμένου κατέθεσε η οικογένεια του θύματος, ο αστυνομικός και ο ιατροδικαστής ενώ δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, η γειτόνισσα του 64χρονου και ο οδηγός του φορτηγού που σταμάτησε στο σημείο που έγινε το τροχαίο του κατηγορούμενου τη βραδιά της δολοφονίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου