ΑΛΜΥΡΟΣ

Πράσινο φως για νέο σχολείο, αν και προβληματίζει το ενεργειακό κόστος

πράσινο-φως-για-νέο-σχολείο-αν-και-προβ-873364

Πράσινο φως για την πρόταση ίδρυσης μίας νέας σχολικής μονάδας και συγκεκριμένα Εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό άναψε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο μόνος προβληματισμός που εκφράστηκε αφορά στο ενεργειακό κόστος για τη λειτουργία του νέου σχολείου, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και υπέρογκης αύξησης της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση.

Η πρόταση θα κατατεθεί προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του ενδιαφέροντος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής να φοιτήσουν στο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο. Στη συνέχεια, την πρόταση θα υποβάλει στο Υπουργείο Παιδείας ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, προκειμένου η νέα σχολική μονάδα να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, το νέο σχολείο προτείνεται να λειτουργήσει στις αίθουσες διδασκαλίας του ΕΠΑΛ Αλμυρού και να εξυπηρετείται από τα εργαστήριά του. Βάσει της πρότασης, στο εσπερινό ΕΠΑΛ θα λειτουργούν οι ειδικότητες που λειτουργούν και στο πρωινό και συγκεκριμένα Μηχανολογίας, Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Διοίκησης και Οικονομίας, Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, δεν αποκλείεται όμως να προστεθούν και δύο ακόμη.

Οπως τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη, το νέο σχολείο θα έρθει να καλύψει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα, μαθητές που ενδιαφέρονται για την επαγγελματική εκπαίδευση αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά περί τα 120 χιλιόμετρα(!) πήγαινε -έλα για να πάνε στο σχολείο και να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μάλιστα, η ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό προβληματίζει τα υπόλοιπα εσπερινά του Βόλου ως προς το αν θα κινδυνεύσουν τμήματα που λειτουργούν με οριακό αριθμό μαθητών.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι σε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής ή στον αγροτικό τομέα που επιθυμούν να φοιτήσουν σε επαγγελματικό λύκειο, αποκλείονται από τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς λόγω εργασίας και απόστασης δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαινοέρχονται καθημερινά στον Βόλο.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν οι διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, Γιώργος Καπράνας, του Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, Απόστολος Αγγελόπουλος, του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, Θανάσης Γκίκας, του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Χρήστος Καρνάβας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου, Ιωάννης Τσοκανάκης και του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, Ιωάννης Μπερέτας.

«Το νέο σχολείο θα ωφελήσει καίρια όχι μόνο την εκπαίδευση στην περιοχή αλλά και την τοπική κοινωνία», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά το ατύχημα που είχε τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι ο κ. Σαβελίδης έσπασε την κλείδα του και βρίσκεται με αναρρωτική άδεια στο σπίτι του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου