ΑΛΜΥΡΟΣ

Καμπανάκι για το Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης

καμπανάκι-για-το-πολιτιστικό-κέντρο-ε-872953

Οταν βρέχει, η ταράτσα του κτιρίου, του μοναδικού χώρου για πολιτιστικές δραστηριότητες στην Ευξεινούπολη, γεμίζει με νερό

Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευξεινούπολης Αργύρης Τέφογλου για τη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου της περιοχής. Αν δεν γίνει άμεσα παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος στη στέγη, όπως λέει, θα προκύψει σύντομα πρόβλημα στατικότητας.

Οταν βρέχει, η ταράτσα του κτιρίου γεμίζει νερό, καθώς τα ύδατα δεν βρίσκουν διέξοδο από τις υδρορροές, οι οποίες είναι μονίμως φραγμένες από πεσμένα φύλλα και άλλα φερτά υλικά. Η στέγη παραμένει πλημμυρισμένη επί μέρες και υγρασία και νερό εισχωρούν στο εσωτερικό του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο κ. Τέφογλου επισημαίνει ότι «το κτίριο είναι παλιό, καθώς αποτελεί κατασκευή που ανεγέρθηκε πριν από 30 και πλέον χρόνια. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοψία και να δουν το πρόβλημα, το οποίο παρουσιάζεται σε κάθε βροχόπτωση.

Ακόμη και η επισκευή της μόνωσης είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να δώσει λύση στο θέμα, αφού μπροστά από το κτίριο υπάρχει ένας μεγάλος πλάτανος και όλα τα φύλλα του με το πρώτο φύσημα του αέρα μεταφέρονται στην ταράτσα του Πολιτιστικού Κέντρου και φράζουν τα λούκια της.

Αυτή τη στιγμή όποτε χρησιμοποιούν τον χώρο Πολιτιστικοί Σύλλογοι ή σχολεία τρέμει το φυλλοκάρδι μου διερωτούμενος τι θα μπορούσε να συμβεί. Κανένας δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι, εξαιτίας αυτής της πολύχρονης κατάστασης, η ταράτσα δεν θα υποχωρήσει σε κάποια στιγμή και δεν θα καταρρεύσει», σημειώνει.

Κατά τη γνώμη του ιδίου απαιτείται να κατασκευαστεί σκεπή και επιπλέον να γίνει και ένα κιόσκι στο ανατολικό μέρος του κτιρίου που αυτή τη στιγμή λόγω της παλαιότητάς του δεν έχει καλή μόνωση και όποτε βρέχει δεν προστατεύεται από το νερό και πλημμυρίζει και αυτό.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας έθεσε το θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος δεσμεύτηκε να γίνουν εργασίες επισκευής της μόνωσης του κτιρίου.

Επίσης, έθεσε το θέμα παύσης της λειτουργίας των φούρνων που υπάρχουν στο υπόγειο του κτιρίου, τονίζοντας ότι η χρήση τους έχει σαν αποτέλεσμα το κτίριο να καίει τριπλάσιο ρεύμα σε σχέση με το κτίριο της Κοινότητας.

«Είμαι σύμφωνος για τη χρήση των φούρνων για οποιαδήποτε δραστηριότητα πολιτιστικού περιεχομένου, φθάνει αυτό να μην αποβαίνει σε βάρος των δημοτών που καλούνται να πληρώσουν μεγάλους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου