ΑΛΜΥΡΟΣ

Κλοπή σε καφετέρια στη Σούρπη

κλοπή-σε-καφετέρια-στη-σούρπη-871682

Στόχο διαρρηκτών αποτέλεσε καφετέρια στη Σούρπη χθες τα ξημερώματα. Οι δράστες μπήκαν στο κατάστημα από παράθυρο και άρπαξαν εμπόρευμα αξίας 5.000 ευρώ. Με το «καλημέρα» ο ιδιοκτήτης υπέστη σοκ.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί της Σήμανσης, οι οποίοι έλαβαν αποτυπώματα και υλικό από κάμερες.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Οπως προέκυψε από την προανάκριση, η κλοπή σημειώθηκε γύρω στις 03:30. Οι διαρρήκτες προσπάθησαν να μπουν στο μαγαζί από την πόρτα αρχικώς, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αναζήτησαν άλλο τρόπο εισόδου στην καφετέρια και κατάφεραν να εισβάλουν από το παράθυρο.

Οι κλέφτες αφαίρεσαν από το ταμείο το ποσό των 100 ευρώ, άρπαξαν όλα τα προϊόντα καπνού και τα ανταλλακτικά τσιγάρων αξίας εκατοντάδων ευρώ και στη συνέχεια έγιναν καπνός.

Από τις ενέργειές τους φαίνεται ότι γνώριζαν πού και πότε θα χτυπήσουν. Το κατάστημα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο. Εως τις 10:00 είχε πάρα πολλή κίνηση στην περιοχή. Το βράδυ όμως η περιοχή βυθίζεται στο σκοτάδι, καθώς δεν έχει δημοτικό φωτισμό.

Οι διαρρήκτες εκτιμάται ότι χτύπησαν στις 03:30 τα ξημερώματα και στη συνέχεια άδειασαν το κατάστημα από εμπόρευμα. Εκλεψαν αντικείμενα ακόμη και από αποθηκευτικούς χώρους σαν να γνώριζαν τον τρόπο λειτουργίας του μαγαζιού.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή γρήγορα, πιθανότατα γνωρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης ανοίγει το μαγαζί νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα στις 04:30.

Η Αστυνομία έχει στα χέρια της υλικό που καταγράφει τις κινήσεις τους. Από την πλευρά της διεύθυνσης του καταστήματος πάντως υπάρχει η πρόθεση να μην κινηθεί νομική ενέργεια, εάν οι δράστες επιστρέψουν το εμπόρευμα.

Η ζημιά που υπέστη ο επαγγελματίας εν μέσω ενεργειακής κρίσης είναι πολύ μεγάλη. Ετσι έχει την πρόθεση να μην καταμηνύσει τους δράστες, ακόμη και αν του επιστρέψουν μέρος του εμπορεύματός του.

Επισημαίνεται ότι στην καφετέρια δεν είχε καταγραφεί ποτέ ξανά κλοπή, ούτε γενικότερα στη Σούρπη, παρά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου