ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο επίκεντρο της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού το ζήτημα των αδεσπότων

στο-επίκεντρο-της-δημοτικής-αρχής-αλμ-854820

Συνάντηση με επίκεντρο τα αδέσποτα πραγματοποιήθηκε χθες στον Αλμυρό.

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Αλμυρού, κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, κ. Αναστάσιος Δεληζήσης πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, κ. Αλέξανδρο Σκονδρά, τον Υποδιοικητή, κ. Κωνσταντίνο Αρίδη και τον Υπαστυνόμο Β’, κ. Γεώργιο Τριαντόπουλο .

Από κοινού συμφωνήθηκε ότι μεταξύ άλλων θα πρέπει να υπάρξει επίσημη χωροθέτηση των σημείων παροχής τροφής και νερού σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των διάσπαρτων αδέσποτων εντός του αστικού ιστού και κυρίως πλησίον των σχολείων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, κ. Δεληζήσης, δεσμεύθηκε ότι θα προκαλέσει νέα συνάντηση των μελών της Πενταμελούς Επιτροπής με σκοπό τη λήψη αποφάσεων γύρω από το θέμα αυτό.

Ταυτόχρονα, αποφασίσθηκε η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, με σκοπό την αποφυγή φαινομένων εγκατάλειψης αλλά και κακοποίησης είτε δεσποζόμενων είτε αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τέλος, συζητήθηκε η διαχείριση των προβλημάτων στα Σχολεία, όπου παρατηρείται το φαινόμενο, ζώα που έχουν περισυλλεγεί, να επιστρέφουν στο ίδιο σημείο επαναλαμβανόμενα. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα προκαλέσει συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων και Εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να συζητήσουν αλλά και να παρασχεθούν οδηγίες σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ώστε να επιτευχθεί μία οριστική λύση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου