ΑΛΜΥΡΟΣ

Βελτιώνω την πόλη μου

βελτιώνω-την-πόλη-μου-796050

Προτάσεις για την βελτίωση της πόλης Επιστολή από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος προς τον Δήμαρχο Αλμυρού

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο έστειλε το Τοπικό Γραφείο Μαγνησίας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος προτείνοντας να εγκατασταθεί στο Δ. Αλμυρού η εφαρμογή “Βελτιώνω την πόλη μου”, που επιτρέπει στους πολίτες να σημειώνουν σε έναν χάρτη τα προβλήματα του τόπου τους αλλά ταυτοχρόνως και οι ίδιοι οι πολίτες να μπορούν να κάνουν και προτάσεις για βελτίωση του τόπου τους.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν μέσω του διαδικτύου τοπικά προβλήματα όπως πεταμένα σκουπίδια, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, παράνομα παρκαρισμένα οχήματα κλπ.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών της γειτονιάς τους. Μέσω της εφαρμογής οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν δράση για τη βελτίωση της γειτονιάς τους.

Οι πολίτες που αφιέρωσαν χρόνο για να αναφέρουν έστω και ήσσονος σημασίας θέματα και τα βλέπουν να διορθώνονται γίνονται πιο ενεργά μέλη της τοπικής κοινότητας. Το παράδειγμα το έδωσε ο Βόλος που έχει ήδη εγκαταστήσει παρόμοια εφαρμογή για τους κατοίκους του.

Στην επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «είναι επομένως προσαρμοσμένη στις ανάγκες τόσο του Δήμου όσο και της τοπικής κοινότητας. O κώδικας της είναι διαθέσιμος δωρεάν ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα.

Σαν Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πιστεύουμε στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών, που σήμερα, στην εποχή του διαδικτύου, είναι πλέον και εύκολη και ουσιαστική. Εφαρμογές σαν αυτή που σας προτείνουμε προωθούν αυτή την πολιτική και συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις πόλεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου