ΑΛΜΥΡΟΣ

«Πίνουν κακής ποιότητας νερό εδώ και χρόνια»

πίνουν-κακής-ποιότητας-νερό-εδώ-και-χ-781087

Την σύνδεση του χωρίου Δρυμώνα με την πηγή Κερασιάς που βρίσκεται πάνω από το Μοναστήρι της Παναγιάς Ξενιάς, ζητούν οι κάτοικοι του χωρίου από τον Δήμο Αλμυρού, καθώς εδώ 12 χρόνια αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό για πόση καθώς στο χωριό υδροδοτείται από μια γεώτρηση, η όποια όπως αναφέρουν έχει κακής ποιότητας νερό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Μάλιστα την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Πλατεία του Δρυμώνα ανοιχτή λαϊκή Συνέλευση, προκειμένου να πιέσουν την Δημοτική Αρχή να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα του χωρίου τους.

Το πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι να συνδεθεί η πηγή της Κερασιάς, που βρίσκεται πάνω από το Μοναστήρι της Ξενιάς με μια κεντρική βρύση στην πλατεία του χωρίου. Οπως εκτιμούν οι κάτοικοι του χωρίου το έργο δεν θα κοστίσει πάνω από 15.000 ευρώ και μάλιστα είναι προθυμοποιημένοι να συνεισφέρουν και οι ίδιοι οικονομικά προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Ο πρόεδρος της Αθλητικής και Εκπολιτιστικής Κίνησης Δρυμώνος κ. Χρήστος Τσιοκάρας, επισημαίνει ότι «το συγκεκριμένο αίτημα των κατοίκων είναι από το 2010 και το έργο αναμένονταν να υλοποιηθεί καθώς υπήρχε ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ του πρώην Δήμου Σούρπης ωστόσο στη συνέχεια μεσολάβησαν οι Δημοτικές Εκλογές του 2010 από την συνένωση μας με τον Δήμο Αλμυρού το έργο «πάγωσε» και από τότε η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για αυτό το πρόβλημα αλλά ούτε και για τίποτα άλλο στο χωριό μας».

Στην συνέχεια ο κ. Τσιοκάρας αναφέρει «σαν ύστατη προσπάθεια καλούμε την τοπική εξουσία να παραβρεθεί στην συγκέντρωση των κατοίκων μας που θα γίνει στην πλατεία του Δρυμώνα την Κυριακή του Θωμά 12 Μάιου στις 11 το πρωί σε ανοιχτή Συνεδρίαση λαϊκή συνέλευση για να ακούσει τους κατοίκους μας να κρίνει και να αποφασίσει δημόσια και δημοκρατικά. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους το σοβαρό πρόβλημα του χωριού μας και το πάγιο αίτημα μας, η ύδρευση με μια παροχή νερού στην πλατεία του Δρυμώνα από την πηγή Κερασιάς».

Ο κ. Τσιοκάρας αναφερόμενος στην δημοτική αρχή Αλμυρού τονίζει: « Κανένας δεν αμφιβάλλει για το δίκαιο αίτημα μας και κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την μέχρι σήμερα αδιαφορία και καθυστέρηση επίλυσης και ικανοποίησης του αιτήματος μας.Η τοπική Αυτοδιοίκηση ,φορέας και εκφραστής εξουσίας στην κοινωνία μας πρέπει να λογοδοτεί και να αιτιολογεί για τις πράξεις και τις παραλείψεις της».

Τέλος πρόσκληση της Αθλητικής και Εκπολιτιστικής Κίνησης Δρυμώνος στάλθηκε για συμμετοχή στην ανοιχτή λαϊκή Συνέλευση προς τον Δήμαρχο Αλμυρού, τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης κ. Χρήστο Βούλγαρη, τον επικεφαλή της Δημοτικής παράταξης κ. Σάββα Τσόγκα αλλά και τους Δημοτικούς Σύμβουλους

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου