ΑΛΜΥΡΟΣ

Δράσεις για τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό

δράσεις-για-τον-αθλητισμό-και-τον-εθελ-779462

Κλείνοντας την φετινή διδακτική χρονιά την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 και ώρα 10π.μ. οι μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Σούρπης θα παρουσιάσουν, στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, τις ερευνητικές τους εργασίες του Β΄τετραμήνου της σχολικής χρονιάς 2012-13.

Πιο συγκεκριμένα το Α1 τμήμα θα παρουσιάσει την έρευνα του για «Την μουσική στον ελληνικό κινηματογράφο), συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού σινεμά, το Α2 τμήμα: την έρευνα για «Τον αθλητισμό στην περιοχή μας», σημαντικές αθλητικές μορφές και διοργανώσεις, το Β1τμήμα: την έρευνα για τον «Εθελοντισμό, από το εγώ στο εμείς», (πρόσωπα, οργανώσεις, νοοτροπία του σύγχρονου εθελοντικού κινήματος) και το Β2 τμήμα: την έρευνα για «τις σπουδαίες προσωπικότητες» (βιογραφία, ζωή, δράση, προσφορά του σημαντικού ανθρώπου που επέλεξε ο κάθε μαθητής).

Τις ερευνητικές εργασίες των μαθητών επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαρία Γεωργούλα για τα τμήματαΑ1,Α2, Ευαγγελία Αρσένη για το Β1τμήμα και Μαργαρίτα Παπαθανασίου για το Β2 τμήμα. Στη συνέχεια μαθητές από την Α΄ και την Β΄ Λυκείου, που αποτελούσαν την Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευαγγελία Αρσένη, θα παρουσιάσουν την δράση τους για το «Μεσαιωνικό κάστρο του Πτελεού» πρόκειται για το ξεχωριστό μνημείο της περιοχής, το Βενετικό κάστρο, που στέκει ολόρθο εδώ και μια χιλιετία, στο λόφο που βρίσκεται πάνω από το Πηγάδι, στη παραλία του Πτελεού).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου