ΑΛΜΥΡΟΣ

Μελέτη για την σύνδεση του Δρυμώνα με την πηγή Κερασιάς

μελέτη-για-την-σύνδεση-του-δρυμώνα-με-τ-778761

Για την υλοποίηση μελέτης σχετικά με την σύνδεση του χωριού Δρυμώνα με την πηγή Κερασιάς, δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζυκυριάκος σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην κεντρική πλατεία του Δρυμώνα από τους κατοίκους του χωριού.

Μέσα από την μελέτη θα προκύψει, αν πρέπει να γίνει σύνδεση απευθείας από την πηγή της Κερασιάς που απέχει από τον Δρυμώνα περίπου 2,5 χλμ ή αν πρέπει να γίνει σύνδεση από το σημείο υπερχείλισης της πηγής που απέχει μόλις 1,5 χλμ από τον Δρυμώνα.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο Δρυμώνα και υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους. Ο πρόεδρος της Αθλητικής και Εκπολιτιστικής Κίνησης Δρυμώνος κ. Χρήστος Τσιοκάρας αναφερόμενος στο αίτημα χρόνων των κατοίκων τόνισε «η ανοιχτή συνέλευση έγινε κάτω από καλό κλίμα και ο δήμαρχος Αλμυρού δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του έργου. Εδώ και 12 χρόνια το χωριό υδροδοτείται από μια γεώτρηση η οποία έχει κακής ποιότητας νερό. Για όλους εμάς η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου είναι θέμα αξιοπρέπειας. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο το έχουμε αναδείξει εδώ και τρία χρόνια και ακόμη δεν έχει γίνει καμία ενέργεια».

Το πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι να συνδεθεί η πηγή της Κερασιάς, που βρίσκεται πάνω από το Μοναστήρι της Ξενιάς με μια κεντρική βρύση στην πλατεία του χωρίου. Όπως εκτιμούν οι κάτοικοι του χωρίου το έργο δεν θα κοστίσει πάνω από 15.000 ευρώ και μάλιστα είναι προθυμοποιημένοι να συνεισφέρουν και οι ίδιοι οικονομικά προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αθλητικής και Εκπολιτιστικής Κίνησης Δρυμώνας κ. Τσιοκάρας, επισημαίνει ι «το συγκεκριμένο αίτημα των κατοίκων είναι από το 2010 και το έργο αναμένονταν να υλοποιηθεί καθώς υπήρχε ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ του πρώην Δήμου Σούρπης ωστόσο στη συνέχεια μεσολάβησαν οι Δημοτικές Εκλογές του 2010 από την συνένωση μας με τον Δήμο Αλμυρού το έργο «πάγωσε» και από τότε η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν είχε κάνει καμία ενέργεια».

Στην λαϊκή συνέλευση παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος Δήμου Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο αντιδήμαρχο Τσιλοχρήστος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Βούλγαρης.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου