ΑΛΜΥΡΟΣ

Τρίτος παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

τρίτος-παιδίατρος-στο-κέντρο-υγείας-α-717677

«Επιασαν τόπο» μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα οι διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της επαρχίας Αλμυρού σε συνδυασμό με το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου για την τοποθέτηση ενός ακόμη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Τα μέλη του συλλόγου ζητούσαν από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν προκειμένου να μη μείνει, μέσα στον Αύγουστο, κενή η θέση παιδιάτρου στο Κ. Υ Αλμυρού, λόγω αδειών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Συγκεκριμένα όλο το προηγούμενο διάστημα η Παιδιατρική Κλινική του Κέντρου Υγείας Αλμυρού καλυπτόταν από 2 παιδιάτρους, ωστόσο λόγω των ελλείψεων που παρατηρούνταν στο Νοσοκομείο Βόλου, ο ένας εκ των δύο παιδιάτρων μετακινούνταν στο «Αχιλλοπούλειο» και εξαιτίας άδειας του δεύτερο παιδιάτρου, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος το Κ.Υ να μείνει χωρίς κανέναν παιδίατρο μέσα στον Αύγουστο.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της επαρχίας Αλμυρού, ζήτησαν να συναντηθούν με την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Μετά από παρέμβαση της κ. Μακρή πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε αποσπασματικά, από το Νοσοκομείο της Λαμίας και τρίτος παιδίατρος στο Κ.Υ Αλμυρού για τρεις μήνες.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Επαρχίας Αλμυρού, σχετικά με τη θετική εξέλιξη, τόνισαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Σε μια αγροτική περιοχή 60.000 κατοίκων δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε παιδιάτρους. Παρουσία και του Δημάρχου κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την κ. Μακρή τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, καθώς και τις ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά από τον μεγάλο αριθμό των κατοίκων και των παιδιών που χρήζουν παιδιάτρου».

Ο μεγάλος φόβος των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Επαρχίας Αλμυρού ήταν να μη μείνει το Κέντρο Υγείας χωρίς παιδιάτρους μέσα στον Αύγουστο, γι’ αυτό και κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσαμε επίσης το ειδικό βάρος των 6.500 υπογραφών, που συγκεντρώθηκαν στον Αλμυρού το χειμώνα για τα προβλήματα που παρουσίαζε το Κέντρου Υγείας Αλμυρού. Για εμάς η συγκεκριμένη συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο του 2012, για τη διατήρηση του θεσμού της δωρεάν δημόσιας υγείας», καταλήγουν μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Επαρχίας Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου