ΑΛΜΥΡΟΣ

Καθαρίζουν, φυτεύουν και βάφουν στο Κουρί

καθαρίζουν-φυτεύουν-και-βάφουν-στο-κο-713660

Δράση για την προστασία και ανάδειξη του δάσους Κουρί ανάλαβε η Συντονιστική Ομάδα που δημιουργήθηκε μετά από πρόταση των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αλμυρού.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τη Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, εθελοντές και μέλη όλων των Συλλόγων, την περασμένη Τρίτη 2 Απριλίου βρέθηκαν στο Κουρί και ασχολήθηκαν με τη συντήρηση και καθαριότητα του χώρου της μικρής λίμνης το βάψιμο της περίφραξης αλλά και το φύτεμα δέντρων. Η όλη εξόρμηση της Τρίτης πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού.

Με την δράσεις η Συντονιστική Ομάδα στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη του μοναδικού δάσους γι’ αυτό και θα επαναληφθούν αύριο Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 16:00, από την ομάδα καλούνται όλοι οι εθελοντές και οι φίλοι του δάσους να συνδράμουν αυτή τη προσπάθεια.

Τα μέλη της Συντονιστικής Ομάδας αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Σε συνεργασία με τις Περιβαλλοντικές Ομάδες των τριών Γυμνασίων της Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού, θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας, προκειμένου το Κουρί να αποκτήσει, την αίγλη, την επισκεψιμότητα και τον σεβασμό που του αξίζει ενώ παράλληλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον τον Κυνηγητικό Σύλλογο Αλμυρού, για την προμήθεια όλων των υλικών που χρειάστηκαν. Τη Διευθύντρια Μαρία Σταυραντώνη και τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, τους συλλόγους που συμμετείχαν: Δημοτική Κοινότητα Ευξεινούπολης, Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», Ένωση Αποστράτων Αλμυρού, Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης, Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξ/πολης και Περιχώρων, Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας, Ορειβατικό Σύλλογο Αλμυρού και όλους τους εθελοντές και φίλους του Δάσους που συμμετείχαν».

Τέλος η Συντονιστική Ομάδα για τις δράσεις προστασίας και ανάδειξης του δάσους Κουρί αποτελείται από τον κ. Καραμπάση Αλέξανδο Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ευξεινούπολης, τον κ. Καραζούπη Χρήστο ,Πρόεδρο της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «Εν Δράσει», τον κ. Μπουκοβάλα Γεώριο, Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Επαρχίας Αλμυρού, τον κ. Παπαγιάννη Μηνά, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Δάσους Κουρί και τον κ. Ζαβό Χρήστο,Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου