ΑΛΜΥΡΟΣ

Δωρεά μελετών για τη στεγασμένη λαϊκή Αλμυρού

δωρεά-μελετών-για-τη-στεγασμένη-λαϊκή-61783

Στα χέρια της έχει πλέον η δημοτική αρχή Αλμυρού όλες τις μελέτες που απαιτούνται για την κατασκευή στεγασμένης λαϊκής αγοράς.

Η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου έκανε δωρεά τις προβλεπόμενες μελέτες, οι οποίες εκπονήθηκαν με μηδενική καταβολή χρημάτων από πλευράς της δημοτικής αρχής Αλμυρού.

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποδέχτηκε τις μελέτες και συγκεκριμένα την αρχιτεκτονική μελέτη, τη μελέτη που αφορά σε ηλεκτρομηχανολογικά στοιχεία του έργου και τη μελέτη των κυκλοφοριακών θεμάτων εσωτερικά του γηπέδου.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού παράλληλα ρυθμίζει και τις τελευταίες εκκρεμότητες ώστε να αποχαρακτηριστεί από χορτολιβαδική η έκταση που προβλέπεται να φιλοξενήσει την εγκατάσταση.

Το Δασαρχείο Αλμυρού ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χορηγήσει τη σχετική βεβαίωση που απαιτείται. Οι δασικοί χάρτες όπως είναι γνωστό είχαν βάλει δυναμίτη στα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που είχε γίνει, στην επίμαχη έκταση, υπάρχει μία λωρίδα γης που εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, η οποία χαρακτηρίζεται ως χορτολιβαδική, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνονται και κτίσματα κοινής ωφελείας όπως σχολεία κ.ά.

Οι άδειες για αυτά τα κτίσματα είχαν εκδοθεί είτε μετά από βεβαίωση του δασαρχείου ότι δεν βρίσκονται σε δασική έκταση, είτε μετά από έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού.

Η υλοποίηση του έργου αποτελεί προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παραγωγοί και μικροπωλητές, οι οποίες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη.

Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί με ιδία χρήματα του δήμου, καθώς το επίμαχο κονδύλι είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2017. Για την εκτέλεση του έργου θα κηρυχθεί διαγωνισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το έργο θα κατασκευαστεί στα πρότυπα της λαϊκής αγοράς Φαρσάλων με ποιο εξελιγμένη κατασκευή. Θα βρίσκεται στη θέση Πλατάνια ανατολικά από την έκταση, όπου λειτουργεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, και κατά κύριο λόγο θα αποτελεί έκθεση για την προβολή αγροτικών μηχανημάτων και προϊόντων.

Η λαϊκή θα είναι σκεπαστή, με σταθερή κατασκευή και όχι πτυσσόμενη, ανοικτή περιμετρικά, με περίφραξη και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα παρέχει και ηλεκτροδότηση. Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια συχνότητα, μία φορά την εβδομάδα.

Σήμερα, η λαϊκή αγορά φιλοξενείται στον χώρο όπου διοργανώνεται το παζάρι. Ωστόσο, από τη λειτουργία της υπάρχουν πολλά παράπονα από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές, καθώς οι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου