ΑΛΜΥΡΟΣ

Ενοικιαστήριο σε 29 ελαιοκτήματα

ενοικιαστήριο-σε-29-ελαιοκτήματα-617487

Ελαιώνες 250 στρεμ. σε Λαύκο και Προμύρι εκμισθώνει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στην εκμίσθωση δημοτικών ελαιοκτημάτων στη Δημοτική Ενότητα Σηπιάδος με ελκυστικούς όρους προκειμένου να εκφραστεί το μεγάλο ενδιαφέρον ιδιωτών για εκμετάλλευση δενδροκαλλιεργειών, προχωράει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Με ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νοτίου Πηλίου μετά από εισήγηση του Προέδρου της κ. Μιλτιάδη Παπαδημητρίου, ανταποκρίθηκε στα αιτήματα φτωχών δημοτών για μίσθωση δημοτικών ελαιώνων σε …λογικές τιμές ώστε να μπορέσουν να τις εκμεταλλευτούν και να εξασφαλίσουν προϊόντα ή ένα ελάχιστο εισόδημα για τη διαβίωσή τους.

Με το ελκυστικό τίμημα, ο Δήμος αισιοδοξεί πως εκτός από την έμμεση ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του σε περίοδο κρίσης, θα εξασφαλίσει και μια μίνιμουμ αξιοποίηση της περιουσίας του ενώ τη συντήρηση των ελαιοπεριβόλων στη διάρκεια της δεκαετούς μίσθωσης θα αναλάβουν οι εκμισθωτές.

Τα 29 ελαιοκτήματα του Δήμου, συνολικής έκτασης περίπου 250 στρεμμάτων, βρίσκονται σε διάφορες θέσεις μιας ελαιοπαραγωγικής περιοχής (Λαύκο – Προμύρι) και συγκεκριμένα πρόκειται για τους κάτωθι ελαιώνες:

ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΘΕΣΗ

ΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΣΤΡΕΜ.

ΛΑΥΚΟΥ

ΚΑΚΑΒΙΤΣΑ

8

ΛΑΥΚΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ

40

ΛΑΥΚΟΥ

ΚΟΛΟΒΕΛΩΝΗ

30

ΛΑΥΚΟΥ7

ΜΙΚΡΗ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ

25

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΚΑΡΑΝΗ

1,78

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΔΑΦΝΗ

2,55

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΠΑΛΙΑΧΛΑΔΑ

4,2

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΧΩΡΙΟΥ ΡΕΜΑ

1,49

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΠΑΣΤΡΙΚΟΥ

2,6

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΛΥΡΗ

0,32

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΨΑΝΩ

0,26

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΚΟΤΡΩΝΙΑ

2,63

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΚΟΝΤΗ

0,5

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΗ

0,43

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΙΑ

4,72

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΒΡΑΧΟΣ

2,41

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΑΦΕΛΙΑΝΕΣ

3,68

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

3,94

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΜΑΡΔΑΚΗ

1,53

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ

47,53

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΚΟΤΡΩΝΙΑ

6,18

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΓΑΛΑΝΟΥΣ

6,7

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΜΑΝΩΛΙΤΣΗ

40

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΣΤΕΦΑΝΗ

4

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΑΝΩ ΣΤΕΦΑΝΗ

0,5

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ

0,3

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΔΙΚΗΤΗ

1,37

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΣΑΡΔΕΛΗ

1,17

ΠΡΟΜΥΡΙΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΗ

6,68

Η απόφαση προβλέπει στους όρους δημοπράτησης κατώτατο ετήσιο μίσθωμα ανά στρέμμα τα 6 ευρώ τα οποία θα αποτελέσουν την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών και η διάρκεια της μίσθωσης προτείνεται δεκαετής (10 έτη).

Το μίσθωμα θα καταβάλλεται ολόκληρο στο ταμείο του Δήμου Νοτίου Πηλίου ύστερα από σχετικό βεβαιωτικό κατάλογο του Δήμου Νοτίου Πηλίου σε ημερομηνία που θα καθορισθεί με την υπογραφή του συμφωνητικού.

Για να λάβει μέρος κάποιος στη δημοπρασία πρέπει να έχει αξιόχρεο εγγυητή, καθώς και γραμμάτιο του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή αναγνωρισμένης Τράπεζας περί κατάθεσης εγγύησης ποσού ίσου με το 1/10 του συνολικού ετησίου μισθώματος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής:

– Απαγορεύεται κάθε κοπή κλώνων με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνση της συλλογής του ελαιοκάρπου για την προστασία των ελαιόδενδρων, χωρίς φυσικά να αποκλείεται το κανονικό κλάδεμα των ελαιοδένδρων, το οποίο όταν γίνεται σύμφωνα με την επικρατούσα τακτικά έχει θετικές συνέπειες στην υγεία των ελαιόδενδρων.

– Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται από κάθε άποψη το ελαιοπερίβολο σήμερα αφού υποτίθεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν γνώση αυτής προ της δημοπρασίας και καμία αίτηση θεραπείας δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

– Ο μισθωτής και ο εγγυητής αυτού ευθύνονται προσωπικά για την τήρηση των ορίων του ελαιοπερίβολου, καθώς και για κάθε άλλη καταπάτηση εκ μέρους τρίτων.

6.Ολα τα έξοδα της δημοπρασίας βαρύνουν το μισθωτή.

– Απαγορεύεται κάθε σιωπηρή αναμίσθωση ή υπεκμίσθωση με ποινή αναπλειστηριασμού σε βάρος του μισθωτή κι εγγυητή και έκπτωση της εγγύησης υπέρ του Δήμου χωρίς άλλη διαδικασία.

– Ο μισθωτής και ο εγγυητής υποχρεούται μέσα σε δέκα μέρες από την κοινοποίηση σε αυτούς της έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας να έλθουν στο Δήμο Νοτίου Πηλίου για τη υπογραφή του μισθωτηρίου συμφωνητικού.

– Κανείς οφειλέτης του δήμου δεν γίνεται δεκτός στη δημοπρασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου