ΑΛΜΥΡΟΣ

Εντοπίστηκαν σώοι οι πέντε ορειβάτες στην Όθρυ

εντοπίστηκαν-σώοι-οι-πέντε-ορειβάτες-59207

Καλά στην υγεία τους οι πέντε ορειβάτες Αίσια κατάληξη είχαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλμυρού, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και ελικοπτέρου από την 111 Π.Μ. για τον εντοπισμό των πέντε Θεσσαλών αγνοούμενων στην Οθρυ.

Οι ορειβάτες βρέθηκαν γύρω στις 11.30 το πρωί προς την έξοδο του φράγματος Μαυρομάτι στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Βρύναινας. Και οι πέντε, τρεις άνδρες ηλικίας 37, 34, 44 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 53 και 55 ετών από τα Τρίκαλα και το Βόλο ήταν καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκαν παροχή πρώτων βοηθειών.

Οπως έγινε γνωστό, οι πέντε ορειβάτες μπήκαν την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι στην είσοδο του φαραγγιού με σκοπό να κάνουν κατάβαση και να εξέλθουν γύρω στις 6 το απόγευμα.

Ωστόσο, βγήκαν εκτός προγραμματισμού και λόγω του ότι η ροή του νερού φούσκωσε και δεν είχαν επαρκή ορατότητα τελικά αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε πλάτωμα, καθώς έφεραν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Δεν είχαν όμως τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ανησυχία και τα συγγενικά τους πρόσωπα δικαιολογημένα να απευθυνθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού.

Τη Δευτέρα στις 7 το πρωί η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και ελικοπτέρου της 111 Πτέρυγας Μάχης μετέβησαν στην περιοχή για τον εντοπισμό τους. Δεν χρειάστηκε ωστόσο να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες, καθώς οι ορειβάτες βρέθηκαν ευτυχώς σώοι και αβλαβείς στην έξοδο προς το φράγμα.

Να επισημανθεί ότι συνδρομή παρείχε και η δημοτική αρχή Αλμυρού. Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Βαλαμούτης με υπαλλήλους από τη Βοήθεια στο Σπίτι έσπευσαν ώστε να βοηθήσουν τις αρμόδιες αρχές στην επιχείρησή τους.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου