ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι πρώτοι 62 υποψήφιοι της παράταξης του Σάββα Τσόγκα στον Αλμυρό

οι-πρώτοι-62-υποψήφιοι-της-παράταξης-του-554066

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού» τη Δευτέρα 8 Απρίλη στις 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης για την παρουσίαση του μεγαλύτερου μέρος των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ντούκα Δημήτρη συνταξιούχο δημόσιο υπάλληλο και αντιπρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τόσος Τσιαπλές, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Σάββα Τσόγκα υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού που έκανε και την παρουσίαση των υποψηφίων.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, μεταξύ άλλων τόνισε: “Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα και εδώ από τον Αλμυρό, στους εργατοϋπάλληλους, στους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, στους συνταξιούχους, στους νέους και στις νέες, στις γυναίκες, να μην ψάχνουν τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών και κομμάτων αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνουν την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην Περιφέρεια και στον Δήμο Αλμυρού, αλλά και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

Για να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή πάλη, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας και Δήμου, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη υπέρ του λαού”.

Και πρόσθεσε πως: “Στις εκλογές του Μαΐου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού. Ωστόσο το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο συνδυασμός της Ν.Δ με τον κ. Αγοραστό, που έχει τη διοίκηση της περιφέρειας 8 χρόνια τώρα, υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Ούτε ο συνδυασμός της Ν.Δ, ούτε οι άλλοι συνδυασμοί (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσιλιμίγκα, της ΛΑΕ που μέχρι πριν ένα μήνα συγκατοικούσε στην ίδια ομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια, του κ. Κουρέτα που συμπορεύτηκε και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα και με το Ποτάμι, της ναζιστικής εγκληματικής Χ.Α), μπορούν και θέλουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, γιατί η πολιτική τους έχει άλλες προτεραιότητες. Αυτοί έχουν ως προτεραιότητα την στήριξη των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, των καπιταλιστών αγροτών, γι’ αυτό στήριξαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους που τσάκισαν και τσακίζουν τα λαικά δικαιώματα, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, την συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ και στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού, Σάββας Τσόγκας στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: “Οι διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και οι «αντιπολιτεύσεις», είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου», υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.

Μόνον οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είτε στη διοίκηση του δήμου είτε όχι λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση.

Με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας από την αστική τάξη και τις κυβερνήσεις της, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους”.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα του δήμου Αλμυρού, μεταξύ άλλων υποστήριξε πως: “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ΤΔ Αλμυρού στοχεύουν στην υλοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου για την κατασκευή υποβρύχιων μουσείων και Καταδυτικών Πάρκων στις νήσους Σποράδες και στο δυτικό Παγασητικό (Μιτζέλα, Νήες, Πτελεός, Αχίλλειο). Το ΠΧΠ Θεσσαλίας με νέες κατευθύνσεις χωρικής οργάνωσης στοχεύει στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας στο δήμο μας για να προσελκύσει η Θεσσαλία επενδύσεις και να εδραιωθεί ως τουριστικό θέρετρο άσχετα με το τι συνέπειες θα έχει αυτό τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους ψαράδες της περιοχής, καθώς οι άδειες καταδυτικών πάρκων δεσμεύουν τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις εκδιώχνοντάς τους, ενώ τα όποια κέρδη υπάρξουν απ’ αυτή τη δραστηριότητα θα είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Επιπλέον, Η παράκτια ζώνη του Αλμυρού κρίνεται κατάλληλη για δημιουργία εμπορικού λιμένα. Όλα αυτά δείχνουν πως η πολιτική που ακολουθείται δεν έχει ως στόχο να καλυτερεύσει τη ζωή των πολιτών παρά μόνο να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Τα όποια ελάχιστα κονδύλια διατίθενται σε προγράμματα που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες και υποδομές περνάνε μέσα από τις συμπληγάδες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Χαρακτηρίζονται ακόμη από αποσπασματικότητα και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τις ανάγκες για προστασία από τις φυσικές καταστροφές όπως η πυροπροστασία, η αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση, η προστασία του περιβάλλοντος, η κάλυψη των αναγκών στην υγεία, στη σχολική στέγη, στον πολιτισμό, κ.ά., ζητήματα που αναδεικνύουν την ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού από το κράτος. Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα στο δημοτικό συμβούλιο φάνηκε ότι η χρηματοδότηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από πλημμύρες και πυρκαγιές είναι κατά πολύ μειωμένη.

Πιο συγκεκριμένα προϋπολογίστηκε εδώ το ανεπαρκές ποσό των 63.000 € για αντιπυρική προστασία, σε μια περιοχή αγροτική με ελαιώνες σε Πτελεό, Αχίλλειο, Μιτζέλα και Νηές και κανένα ουσιαστικό σχέδιο προστασίας πληθυσμού και υποδομών. Το γεγονός αυτό δείχνει πως οι λαϊκές ανάγκες και η προστασία της ανθρώπινης ζωής και λαϊκής περιουσίας δεν αποτελούν προτεραιότητα για την ΤΔ καθώς δεν έχουν κάποιο κέρδος να βγάλουν απ’ αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την αντισεισμική θωράκιση. Χωρίς ελέγχους τα δημόσια σχολεία και κτίρια. Στα γεφύρια δεν έχει γίνει έλεγχος ενώ το γεγονός ότι, πριν λίγους μήνες, μετά από ένα μικρό σεισμό, έσπασαν τα παράθυρα και έπεσαν σοβάδες πάνω σε μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού δείχνει ότι η πολιτική που ακολουθεί η ΤΔ μόνο φιλολαϊκή δεν είναι. Η στάση της δημοτικής αρχής Αλμυρού απέδειξε την επικίνδυνη πολιτική της στα θέματα ασφάλειας και προστασίας. Είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που όπως και οι προηγούμενες, με τη θεωρία του «κόστους – οφέλους» δρομολογούν μόνο έργα για την προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων, αφήνοντας στο περιθώριο τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων του Αλμυρού, μεταξύ των οποίων και τα έργα πολιτικής προστασίας.

Το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες μεταρρυθμίσεις στην ΤΔ γιατί δεν έφεραν ούτε θα φέρουν αλλαγές υπέρ του λαού”.

Οι πρώτοι 62 υποψήφιοι της παράταξης

1 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
2 ΑΚΡΙΒΟΣ ΙΑΣΩΝ ΚΑΘ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗς
3 ΑΚΡΙΒΟΥ ΜΥΡΤΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
4 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
5 ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΝΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
6 ΑΡΓΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
7 ΓΑΡΕΦΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ
8 ΓΕΛΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
9 ΓΛΙΑΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
10 ΖΕΡΒΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΕΡΓΗ
11 ΚΑΛΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
12 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
13 ΚΑΡΑΜΑΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
14 ΚΑΡΑΜΠΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
15 ΚΑΡΑΤΣΩΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
16 ΚΑΡΑΤΣΩΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΗΧ/ΓΙΑΣ
17 ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΒΕ
18 ΚΑΡΑΦΕΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
19 ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
20 ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
21 ΚΑΤΣΙΚΑΒΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
22 ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
23 ΚΟΛΤΣΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΜΩΤΡΙΑ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
24 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΦΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ
25 ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
26 ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΗΧ/ΓΙΑΣ
27 ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΕΡΓΗ
28 ΚΩΣΤΙΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΕΒΕ
29 ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
30 ΜΑΝΟΣ ΤΑΣΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
31 ΜΕΛΙΣΣΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
32 ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
33 ΜΠΕΛΙΓΡΙΝΗΣ ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
34 ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗ ΤΖΙΝΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
35 ΜΠΟΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
36 ΜΠΟΥΛΙΑΣ ΤΑΣΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
37 ΝΙΦΟΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
38 ΝΤΑΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
39 ΝΤΙΤΣΑΣ ΤΑΣΟΣ ΙΔ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
40 ΝΤΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
41 ΠΑΛΑΒΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
42 ΠΑΛΑΒΟΔΗΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
43 ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΝΝΑ ΑΝΕΡΓΗ
44 ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
45 ΠΑΤΣΙΑΒΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΗΛ/ΓΟΣ ΕΒΕ
46 ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
47 ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΕΡΓΗ
48 ΠΟΛΥΜΕΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
49 ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
50 ΣΓΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
51 ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
52 ΣΩΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΛΕΙΟΛΟΓΟΣ
53 ΤΑΜΠΑΞΗΣ ΖΗΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
54 ΤΖΙΑΦΑ ΜΑΙΡΗ ΑΝΕΡΓΗ
55 ΤΖΙΩΤΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΛΑΣΚΑΡΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΡΙΚΟΣ
56 ΤΖΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
57 ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
58 ΤΟΡΗ ΣΟΥΛΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
59 ΤΟΡΗΣ ΦΩΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
60 ΤΡΑΓΑΚΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ
61 ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
62 ΤΣΟΚΑΡΑ ΦΡΙΝΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου