ΑΛΜΥΡΟΣ

Μέχρι την Τρίτη οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο για το Επιχειρησιακό

μέχρι-την-τρίτη-οι-απαντήσεις-στο-ερωτ-481577

Με την απάντηση ερωτηματολογίου από δημοτικούς συμβούλους, φορείς, κατοίκους της περιοχής μέχρι αύριο Τρίτη, 9 Ιουνίου, συνεχίζεται στο δήμο Αλμυρού η διαβούλευση για την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος 2015 – 2019.

Το ερωτηματολόγιο δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Αλμυρού. Σύμφωνα με αυτό, οι ερωτώμενοι καλούνται να καταθέσουν γενική άποψη για τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα προβλήματα στον Αλμυρό, τη Σούρπη και τον Πτελεό και να καταγράψουν αν οι κεντρικές υπηρεσίες του δήμου μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των οικιστικών συνόλων κι αν όχι να προτείνουν πως πιστεύουν ότι πρέπει να διαρθρωθούν οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Μεταξύ των άλλων ερωτημάτων, που απευθύνει η δημοτική αρχή είναι ποιες νέες υπηρεσίες – τομείς παρέμβασης πρέπει να αναπτύξει ο δήμος ζητώντας αξιολόγηση των πέντε πιο σημαντικών τομέων παρέμβασης με προτεινόμενες την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδυτών, τον τουρισμό παραθαλάσσιων περιοχών, τον τουρισμό από την αξιοποίηση της Οθρυος, τις κοινωνικές δομές, την προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη οικονομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α.

Ερωτήματα διατυπώνονται και για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής στους τομείς πολιτισμός – αθλητισμός, οδικό δίκτυο – μεταφορές, υγεία – κοινωνική πρόνοια, παιδεία, περιβάλλον, ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, καθαριότητα, αγροτική ανάπτυξη, βιομηχανία, βιοτεχνία, τουρισμός, αγροτουρισμός και υπηρεσίες εξυπηρέτησης.

Για την οικονομική ανάπτυξη του δήμου, οι ερωτώμενοι καλούνται να ιεραρχήσουν τις προτεινόμενες επιλογές για την εντατικοποίηση των ενεργειών είσπραξης δημοτικών τελών, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, την ανάπτυξη συνεργασιών με ιδιώτες, την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας του δήμου, την εντατικοποίηση της διεκδίκησης πόρων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου