ΑΛΜΥΡΟΣ

Μέτρα πρόληψης συστήνει ο δήμαρχος Αλμυρού

μέτρα-πρόληψης-συστήνει-ο-δήμαρχος-αλ-478533

Για την επιβαρυμένη από τις πυρκαγιές ατμόσφαιρα

Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμένουν σε εσωτερικούς κλειστούς χώρους συμβουλεύει ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, τους δημότες του Αλμυρού με αφορμή την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα από τις φωτιές στην Εύβοια.

Ο δήμαρχος Αλμυρού επικαλείται το υπουργείο Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογος Αθηνών και λέει ότι ο καπνός που δημιουργείται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποτελεί ένα μείγμα αερίων και λεπτών σωματιδίων από καμένα δέντρα και φυτά, κτίρια, δομικά υλικά, πλαστικά και άλλα στοιχεία.

«Δεν μπορεί να προκαλέσει νόσο, αλλά οφείλουμε να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προστασίας ώστε να προστατεύσουμε το αναπνευστικό μας σύστημα και ιδίως τις ευπαθείς ομάδες ατόμων».

Τονίζει ότι σε ομάδες υψηλού κινδύνου από έκθεση σε καπνό ανήκουν άτομα με άσθμα ή άλλα αναπνευστικά νοσήματα, άτομα με καρδιοαγγειακές παθήσεις, χρονίως πάσχοντες, ηλικιωμένοι, παιδιά, έγκυοι και καπνιστές.

Ο δήμαρχος συστήνει ακόμη μείωση των πηγών ρύπανσης του εσωτερικού αέρα εντός του σπιτιού, εξασφάλιση του δροσισμού των εσωτερικών χώρων των κατοικιών, χρήση μέτρων ατομικής προστασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου