ΑΛΜΥΡΟΣ

Γνωριμία με τα παιδιά στο Ορφανοτροφείο Βόλου

γνωριμία-με-τα-παιδιά-στο-ορφανοτροφε-460165

Το Ορφανοτροφείο Βόλου επισκέφτηκαν την Τρίτη 15 Ιανουαρίου οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Ευξεινούπολης συνοδευόμενοι από τη Διευθύντρια Σταυραντώνη Μαρία και τις καθηγήτριες Καραγιαννοπούλου Μαρία και Τσιροπούλου Φωτεινή, καθώς επίσης και τον Πατέρα Γεώργιο Μπέκα.
 
Οι μαθητές αξιοποίησαν μέρος των εσόδων της χριστουγεννιάτικης φιλανθρωπικής εκδήλωσης για να αγοράσουν τρόφιμα, χαρτικά – απορρυπαντικά και γραφική ύλη για τις ανάγκες του ορφανοτροφείου (τα υπόλοιπα δόθηκαν σε κάποιες οικογένειες της Ευξεινούπολης που είχαν ανάγκη και σ΄ ένα μαθητή από τα Δωδεκάνησα για να πάει στην Αθήνα για εγχείρηση καρδιάς).
 
Οι μαθητές γνώρισαν μερικά από τα μικρά παιδιά που φιλοξενεί το ορφανοτροφείο, τα αγκάλιασαν ζεστά και τους προσέφεραν γλυκά και πληροφορήθηκαν από την ψυχολόγο για τον τρόπο λειτουργίας του Ορφανοτροφείου και το πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς των πολιτών.
 
Η εμπειρία των μαθητών υπήρξε πλούσια σε συναισθήματα. Η επαφή τους με τα παιδιά του ορφανοτροφείου τα συγκίνησε και τα ευαισθητοποίησε σχετικά με τις δυσκολίες που αυτά αντιμετωπίζουν. Οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι γι΄ αυτά τα παιδιά οι βασικές υλικές ανάγκες εξασφαλίζονται από τη φιλανθρωπική δράση τόσο του κράτους και της τοπικής κοινωνίας, όσο και των ιδιωτών, και ότι η καθημερινότητά τους δε διαφέρει σχεδόν καθόλου από τη δική τους: φοιτούν κι εκείνα σε δημόσια σχολεία μαζί με παιδιά που έχουν οικογένειες, έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες, αναπτύσσουν σχέσεις με συνομήλικούς του έξω από το χώρο του ορφανοτροφείου.
 
Εκείνο όμως που άκουσαν για πρώτη οι μαθητές είναι πως αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη κυρίως από ένα ανθρώπινο περιβάλλον που να τους παρέχει συναισθηματική ασφάλεια, ειλικρινή αγάπη και φροντίδα.
 
Η Διευθύντρια του Σχολείου και ο Σύλλογος των Καθηγητών ευχαριστούν τον πατέρα Γεώργιο Μπέκα για τη βοήθειά του καθώς μερίμνησε για την μετακίνηση των μαθητών στο Βόλο με το λεωφορείο της Μητρόπολης και συνόδευσε τους μαθητές.
 
Κοπή πίτας
Την Παρασκευή στις 21 Ιανουαρίου το μεσημέρι οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ευξεινούπολης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ο πατέρας Γεώργιος Μπέκας ευλόγησε την πίτα και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά και συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη φιλανθρωπική εκδήλωση των Χριστουγέννων.
 
Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η Ματρακίδη Σοφία ευχήθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες Καλή Χρονιά και Καλή Πρόοδο. Την πίτα και τα δώρα στους τυχερούς προσέφεραν ο Σύλλογος Γονέων κι κηδεμόνων του σχολείου.
 
Οι τυχεροί μαθητές ήταν η Καμπούρη Αικατερίνη από το Λύκειο, η Πεγλίδη Ελένη από το Γυμνάσιο και οι τυχεροί καθηγητές ο Καλλές Χρήστος και η Καραγιαννοπούλου Μαρία. O Σύλλογος των Καθηγητών στη συνέχεια μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων γευμάτισαν και αντάλλαξαν απόψεις για την καλή συνεργασία μεταξύ τους.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου