ΑΛΜΥΡΟΣ

Στην Εισαγγελία προσφεύγει το Αχίλλειο

στην-εισαγγελία-προσφεύγει-το-αχίλλε-367646

Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση για την άναρχη στάθμευση στο Αχίλλειο, και η Τοπική Κοινότητα ετοιμάζεται τώρα να προσφύγει στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να βρεθεί επιτέλους λύση. Την περασμένη Τρίτη η ένταση μεταξύ κατοίκων και οδηγών τουριστικών λεωφορείο ξέφυγε από κάθε έλεγχο, και από την παραλιακή το ΕΚΑΒ παρέλαβε κάτοικο της περιοχής τραυματισμένο.

«Είχαμε πάντοτε προβλήματα με τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων. Τώρα πλέον όμως, έχουμε και τραυματισμούς. Συλλέγω όλα τα στοιχεία για τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που οδηγεί τελικά στη Δικαιοσύνη», λέει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Μαρκάκης.

Η Τοπική Κοινότητα αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου από τον Απρίλιο ακόμη να ζητήσει την κατάργηση των θαλάσσιων τουριστικών εκδρομών που εκτελούνται από το Αχίλλειο. Ο κ. Μαρκάκης λέει ότι ο εν λόγω τουρισμός δεν αφήνει κάποιο κέρδος για την περιοχή. «Κάλλιστα οι θαλάσσιες εκδρομές στη Σκιάθο θα μπορούσαν να διοργανώνονται από κάποια άλλο λιμάνι. Το Αχίλλειο είναι χαρακτηρισμένο ως αλιευτικό καταφύγιο», επισημαίνει.

Η Τοπική Κοινότητα διαθέτει μόνο ένα πάρκινγκ στο οποίο έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν μέχρι 200 αυτοκίνητα. Το πρωί όταν έρχονται τα τουριστικά λεωφορεία από την Κατερίνη υπάρχει χώρος για τη στάθμευσή τους. Το βράδυ όχι. Το αποτέλεσμα είναι στην περιοχή να επικρατεί έντονα το φαινόμενο της άναρχης στάθμευσης.

«Παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία στην παραλιακή οδό στο ύψος της παιδικής χαράς και του δημοτικού σχολείου με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό. Βυτιοφόρα εφοδιάζουν τα τουριστικά σκάφη με καύσιμα. Εμείς καλούμε την Αστυνομία. Λαμβάνονται μέτρα για μία-δύο μέρες και μετά το φαινόμενο επαναλαμβάνεται» τονίζει ο ίδιος. Η Τοπική Κοινότητα γνωστοποίησε την απόφασή της να μη φιλοξενεί το Αχίλλειο τουριστικά καραβάκια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και στην αστυνομία.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όπως λέει ο ίδιος, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δεν υπήρξε απάντηση, ενώ οι επαφές και συζητήσεις με την αστυνομία συνεχίζονται χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάποια λύση. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντέχουν άλλο την υφιστάμενη κατάσταση, η οποία επιδεινώνεται περαιτέρω όταν Ferry Boats ξεφορτώνουν αυτοκίνητα στη Γλύφα.

«Η παραλιακή είναι νομαρχιακός δρόμος. Όλα τα αυτοκίνητα που έρχονται περνούν αναγκαστικά από το Αχίλλειο για να βγουν στην Εθνική. Επιβαρύνεται πολύ κυκλοφοριακά, ενώ δεν υπάρχει ούτε λιμενοφύλακας, ούτε αστυνομικός. Το Αστυνομικό Τμήμα στον Αλμυρό απέχει 31 χιλιόμετρα από το Αχίλλειο. Ο Δήμος Αλμυρού έχει μόνο ένα δημοτικό αστυνόμο» εξηγεί.

Δυστυχώς, η Τοπική Κοινότητα δεν μπορεί να βρει άλλη εναλλακτική λύση από την κατάργηση των θαλάσσιων εκδρομών. Ο κ. Μαρκάκης εξηγεί ότι παλαιότερα τα λεωφορεία σταματούσαν έξω από το χωριό, αλλά ο νομαρχιακός δρόμος πλημμύριζε από κόσμο και υπήρχε κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος. Το μέτρο δεν είχε λειτουργήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου