ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε εκκρεμότητα οι μελέτες για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού

σε-εκκρεμότητα-οι-μελέτες-για-το-ανοιχ-357816

Στάσιμη παραμένει η κατάσταση με την υλοποίηση του έργου Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού. Μετά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη γύρω από το θέμα. Ο εμπορικός κόσμος περιμένει την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, οι οποίες είναι αναγκαίες για την έναρξη της κατασκευής του έργου.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της σχετικής πράξης ανέρχεται σε 1.654.334,00 ευρώ και περιλαμβάνει δράσεις που θα αναβαθμίσουν το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης και θα αλλάξουν τους όρους λειτουργίας της αγοράς.

Το έργο δρομολογήθηκε επί δημαρχίας Δημήτρη Εσερίδη. Ηταν το μοναδικό που εγκρίθηκε σε επίπεδο Μαγνησίας.

Στις τελευταίες συσκέψεις είχε επισημανθεί ότι οι μελέτες πρέπει να τρέξουν γρήγορα, αφού το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει υλοποίηση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022. Ωστόσο, από τον Αύγουστο που είχαν πραγματοποιήθηκε οι προαναφερόμενες συσκέψεις δεν υπάρχει καμία εξέλιξη γύρω από το θέμα, ενώ θα πρέπει να διενεργηθούν διαγωνισμοί για την εκπόνηση των μελετών.

Οι δράσεις

Αναλυτικά περιλαμβάνει δράσεις σχετικά με:
– Την ανάπλαση του δημόσιου χώρου στο ιστορικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της πόλης του Αλμυρού. Ειδικότερα η περιοχή εφαρμογής περιλαμβάνει τους πιο εμπορικούς και κεντρικούς δρόμους της πόλης που είναι η Ερμού, η Αθηνάς, η Ανθέων, η Οθρυος, η Δημ. Γρηγοριάδου, η Αθηνών.
– Την εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης πόλης», όπως σύστημα ασύρματης πρόσβασης, ηλιακά παγκάκια, ηλιακό φορτιστή για κινητές συσκευές, ηλιακό στύλο για τη φόρτιση κινητών συσκευών μέσω θυρών USB και διασύνδεσης στο internet.
– Παρεμβάσεις στις όψεις συμμετεχόντων καταστημάτων, με σκοπό την αναβάθμιση και αισθητική τους ενοποίηση.
Η πράξη υλοποιείται από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία το Επιμελητήριο Μαγνησίας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΕΤΠ. Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την εμπορική αγορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου