ΑΛΜΥΡΟΣ

Προσωρινή διακοπή εργασιών για σκεπαστή λαϊκή στον Αλμυρό

προσωρινή-διακοπή-εργασιών-για-σκεπα-315844

Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες για την κατασκευή στεγασμένου χώρου λαϊκής στη θέση Πλατάνια Αλμυρού. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού την περασμένη Τετάρτη οι εργασίες σταμάτησαν προκειμένου να γίνουν αλλαγές στην αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, ώστε ο χώρος που θα κατασκευαστεί να είναι περισσότερο λειτουργικός.

Οι χωματουργικές εργασίες που είχαν ξεκινήσει θα συνεχιστούν κανονικά μετά την τροποποίηση στοιχείων του φακέλου του έργου.

Η σκεπαστή λαϊκή θα εκτελεστεί ανατολικότερα από την αρχική της θέση κατά δεκαπέντε μέτρα ώστε να μην μπαίνει στον χώρο της υπάρχουσας ασφάλτου όπου γίνεται η εμποροπανήγυρη. Αλλαγές προβλέπονται και στον όγκο του κτιρίου που μειώνεται και το ύψος που αυξάνεται ώστε ο χώρος να μπορεί να φιλοξενήσει εκθέσεις.

Οπως είναι γνωστό το έργο θα κατασκευαστεί στα πρότυπα της λαϊκής αγοράς Φαρσάλων.

Η λαϊκή θα είναι σκεπαστή, με σταθερή κατασκευή και όχι πτυσσόμενη, ανοικτή περιμετρικά, με περίφραξη και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα παρέχει και ηλεκτροδότηση. Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια συχνότητα, που έχει σήμερα, δηλαδή, μία φορά την εβδομάδα.

Σήμερα, η λαϊκή αγορά φιλοξενείται στον χώρο όπου διοργανώνεται το παζάρι. Ωστόσο, από τη λειτουργία της υπάρχουν πολλά παράπονα από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές, καθώς οι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Για την υλοποίηση του έργου διενεργήθηκε διαγωνισμός και ανταποκρίθηκε μία εταιρεία που πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις και ανέλαβε την εκτέλεσή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου