ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Στρασβούργο οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης

στο-στρασβούργο-οι-μαθητές-του-γυμνασ-28144

Γνώρισαν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο Στρασβούργο ταξίδεψαν οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούν με θέμα το Προσφυγικό, με τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους Σταυραντώνη Μαρία, Σιαμέτη Αθανασία και Καραγιαννοπούλου Μαρία και σε συνεργασία με τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή πόλη, στην οποία εδρεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επισκέφτηκαν το Ευρωκοινοβούλιο και παρακολούθησαν διά ζώσης τη συνεδρίαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν επίσημα από τον κ. Καναρά Βασίλειο σχετικά με τη δομή, τη λειτουργία και τους κανόνες του κοινοβουλίου. Ενημερώθηκαν για το ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη και για τον τρόπο που μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη και το δικαίωμά του να απευθυνθεί στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επισκέφτηκαν την ιστορική πόλη της Χαϊδελβέργης και είδαν τα πανεπιστήμιά της, την πανέμορφη πόλη Μπάντεν – Μπάντεν και την Καρλσρούη. Επέστρεψαν στην Ευξεινούπουλη γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και σημαντικές εμπειρίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου