ΑΛΜΥΡΟΣ

Δωρεά 350 βιβλίων στους καρκινοπαθείς

δωρεά-350-βιβλίων-στους-καρκινοπαθείς-214254

Συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα εθελοντριών του «Οράματος Ελπίδας».

Πλούσια από βιβλία θα είναι σύντομα η βιβλιοθήκη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας. Τα 350 βιβλία, που συγκεντρώθηκαν από τον Σύλλογο «Οραμα Ελπίδας», θα δοθούν αύριο Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας.

Το κάλεσμα που απηύθυναν οι εθελόντριες δοτών μυελού των οστών στις γιορτές των Χριστουγέννων είχε συγκινητική ανταπόκριση. Η πρωτόγνωρη ανταπόκριση που καταγράφηκε οδήγησε στη συγκέντρωση δεκάδων βιβλίων.

Η εθελόντρια Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτου τονίζει ότι η πρωτοβουλία στέφθηκε με επιτυχία και αύριο Δευτέρα τα βιβλία θα δοθούν.

Μάλιστα, σε κάθε βιβλίο θα υπάρχει και αφιέρωση.

Η βιβλιοθήκη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας λειτουργεί στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Γκλαβάνη με Τ. Οικονομάκη 51.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Ιωάννου ευχαριστεί την ομάδα εθελοντριών δοτών μυελού οστών Αλμυρού για τη δωρεά και τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν.

Επρόκειτο για μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι εθελόντριες μυελού δοτών μυελού των οστών, οι οποίες το επόμενο διάστημα διοργανώνουν και άλλες εκδηλώσεις.

Η κ. Κοτζαπαναγιώτου λέει ότι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσα παρουσίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί δειγματοληψία.

Οι εθελόντριες δραστηριοποιούνται υπό τη σκέπη του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», που είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με πρόεδρο την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «Οραμα Ελπίδας» αφενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους, αφετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Κύριοι σκοποί του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, και κατ’ επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.

Οι εθελόντριες που λειτουργούν υπό τη σκέπη του εν λόγω Συλλόγου εκπαιδεύτηκαν για το «Οραμα Ελπίδας» και μεταφέρουν μήνυμα ζωής.

Η δράση τους αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων και την εγγραφή τους ως εθελοντές δότες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου