ΑΛΜΥΡΟΣ

Συναυλία – αφιέρωμα στον ποιητή Ν. Καββαδία

συναυλία-αφιέρωμα-στον-ποιητή-ν-καββ-166994

Με τον πιο όμορφο και φαντασμαγορικό τρόπο και με σπουδαίους καλλιτέχνες θα υποδεχτεί και φέτος ο Αλμυρός την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 στις 9 μ.μ. στον φιλόξενο αύλειο χώρο του Ωδείου Αλμυρού, ο οποίος πάντοτε φιλοξενεί μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Μια σπάνια εκδήλωση από πλευράς αισθητικής, αντάξια του απαιτητικού κοινού του Αλμυρού, θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν και φέτος στους φιλόξενους χώρους του Παλαιού Γυμνασίου Αλμυρού (ΩΔΕΙΟ), με ελεύθερη είσοδο, σε μια βραδιά μαγική, γεμάτη μουσικές από τα μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Καββαδία, υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς ερμηνευτές (Νίκος Αλεξίου, Ζωή Τζαλαβρέτα), απαγγελίες από τους μοναδικούς Βασ. Μητσάκη και Αμαλία Γκιζά(τους συνοδεύει στο πιάνο ηΜαριάννα Σαμαρτζή), εικόνες, ποίηση και βιντεοπροβολές κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου (KuroSiwo, Σταυρός του Νότου, μαχαίρι, Φάτα Μοργκάνα, το καραντί, 7 νάνοι, ιδανικός κι ανάξιος εραστής, Θεσσαλονίκη, Ο Γουΐλι, FredericoGarciaLorca, Cambay’s. Water, Εσμεράλντα, γράμμα σε έναν ποιητή, ένας δόκιμος στη γέφυρα, ο πιλότος, γυναίκα, Αρμίδα – το πειρατικό του κάπταιν Τζιμ, γράμμα σε έναν άρρωστο, πικρία, κ.ά.)

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον αγαπημένο μας ποιητή της θάλασσας, στον ποιητή των «μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων», τον μεγάλοΝίκο Καββαδία. Στον ποιητή των ταξιδιών, σε μέρη εξωτικά, όπου κυριαρχούν τα συναισθήματα, τα χρώματα, τα ανθρώπινα δρώμενα σε φορτηγά, πλοία και λιμάνια, όπου συναντιούνται η ανθρωπιά, η πίκρα, η αγάπη, η γενναιότητα, η αμαρτία, η εξιλέωση.

Η εκδήλωση αυτή με τους ίδιους συντελεστές θα παιχθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου τη Κυριακή 10 Αυγούστου. Συντελεστές είναι: Συντονισμός Επιμέλεια εκδήλωσης: Χρ. Καραζούπης, Τραγούδι – Σολίστ: Νίκος Αλεξίου, Ζωή Τζαλαβρέτα

Απαγγέλουν: Βασ. Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά (τους συνοδεύει στο πιάνο η Μαριάννα Σαμαρτζή), Πιάνο: Βασίλης Σάρου, Κιθάρα:Ν. Αλεξίου, Κείμενα – Αφήγηση:Mαρίνα Μανθογιάννη

Ηχητικά – Φωτισμός: Γ. Ζαγόρης, Οργάνωση: Δήμος Αλμυρού – Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού Εν Δράσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου