ΑΛΜΥΡΟΣ

Πραγματοποιήθηκε η 2η προκήρυξη

πραγματοποιήθηκε-η-2η-προκήρυξη-1224

Για την υλοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στον Δήμο Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου

Πραγματοποιήθηκε η 2η προκήρυξη των Μέτρων 311, 312 και 313 του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», συνολικού διαθέσιμου προϋπολογισμού 7.200.000€ Δημόσιας Δαπάνης (εθνική και κοινοτική συμμετοχή) για την Θεσσαλία. Συγκεκριμένα θα το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αλμυρού και στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Στόχος των ανωτέρω τριών Μέτρων του Άξονα 3 είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα:

Μέτρο 311 – Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες»
Δικαιούχοι: Επαγγελματίες αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Νέοι Γεωργοί (Ν.3874 ΦΕΚ 151/Α/6.9.2010).
Δράσεις: Ενδεικτικά, οι επενδυτικές προτάσεις αφορούν σε ίδρυση, επέκταση ή εκσυγχρονισμό:
υποδομών διανυκτέρευσης, χώρων εστίασης και αναψυχής, παροχής υπηρεσιών που εξυπηρετούν τον τουρισμό της υπαίθρου, μονάδων οικοτεχνίας, βιοτεχνικών μονάδων, δραστηριότητες βελτίωσης της υποδομής των επιχειρήσεων για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς κάλυψη ιδίων αναγκών.

Μέτρο 312 – Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων
Δικαιούχοι: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα (εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311), που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Δράσεις: Ενδεικτικά, οι επενδυτικές προτάσεις αφορούν σε ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό:βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση σε επιλεγμένους κλάδους και υποκλάδους, βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους, δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας.

Μέτρο 313 – Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων
Δικαιούχοι: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα (εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311), που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Δράσεις: Ενδεικτικά, οι επενδυτικές προτάσεις αφορούν σε ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό:
τουριστικών καταλυμάτων,χώρων εστίασης και αναψυχής, ταξιδιωτικών, πρακτορείων εκμετάλλευσης αθλητικών εγκαταστάσεων, υπηρεσίες ενοικίασης ειδών αναψυχής και αθλητισμού, παροχής υπηρεσιών που εξυπηρετούν τον τουρισμό της υπαίθρου.

Το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50% και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 24η Απριλίου 2013.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου