ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού παρασκεύασαν σαπούνια & κεραλοιφές από βότανα

μαθητές-του-1ου-επαλ-αλμυρού-παρασκεύα-107924

Σαπούνια, κεραλοιφές, λάδι καλέντουλας και βάμμα θυμαριού, παρασκεύασαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Πρόκειται για τις μαθήτριες Αλινάνι Γκέσα, Βασιλική Δήμου, Κερκύρα Κωστελέτου, Ελπίδα Ντόντη και Κωνσταντίνα Σπύρου του γ’ τμήματος αισθητικής τέχνης, οι οποίες στο πλαίσιο του μαθήματος βοτανοθεραπείας, spa και λουτροθεραπείας, παρουσίασαν τις εργασίες τους για τις καλλυντικές εφαρμογές και χρήση των βοτάνων στην αισθητική.

Οι μαθήτριες μίλησαν για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων, ανέδειξαν όμως και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες για το δέρμα και τις χρήσεις τους ως καλλυντικά για το πρόσωπο και το σώμα.

Επιλέχθηκε μία συνταγή για κάθε βότανο και παρασκευάστηκε εργαστηριακά στο εργαστήριο της ειδικότητας: σαπούνι για το σώμα με αποξηραμένα άνθη λεβάντας ( μυοχαλαρωτικό, επουλωτικό και αντισηπτικό βότανο), κηραλοιφή με αλόη βέρα (αναπλαστικό, αντιγηραντικό και αντιφλεγμονώδες βότανο), λάδι καλέντουλας και κυνόροδου (βότανα με ιδιαίτερη δράση στο δέρμα προσφέρουν θρέψη, αντιγήρανση, λάμψη και αναγέννηση των κυττάρων) και βάμμα θυμαριού (βότανο αντισηπτικό ιδανικό για ακμή και λιπαρό δέρμα).

Οι μαθητές στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλλυντικά που παρασκευάστηκαν. Συντονίστρια της δράσης ήταν η εκπαιδευτικός Βάσω Αναγνώστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου