ΤΟΠΙΚΑ

Ακατάπαυστη μάχη συνεργείων για ρεύμα και νερό στον Βόλο

ακατάπαυστη-μάχη-συνεργείων-για-ρεύμ-998820

Από την ηλεκτροδότηση εξαρτάται η υδροδότηση οικισμών – Νερό σε όλον τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία έως χθες αργά το βράδυ, αλλά δεν είναι πόσιμο

Στα σκοτάδια παρέμεναν χθες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον Βόλο, που πλημμύρισε μετά το σπάσιμο των χειμάρρων, όταν χτύπησε η κακοκαιρία Elias. Από την ηλεκτροδότηση εξαρτάται και η υδροδότηση της πόλης, η οποία έως και χθες είχε πάρει νερό σε ποσοστό 70% και έως αργά το βράδυ αναμενόταν να πάρει νερό στο σύνολό του το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας. Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν στις υπόλοιπες περιοχές.

Εως και χθες το μεσημέρι το 70% του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, είχε πάρει νερό. «Το νερό δεν είναι πόσιμο. Χλωριώνεται αλλά δεν είναι πόσιμο. Κάνουμε καθημερινά δειγματοληψίες και θα ενημερώσουμε τον κόσμο υπεύθυνα πότε θα είναι πόσιμο», σημείωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι έως και αργά το βράδυ, θα είχε υδροδοτηθεί το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος, υπό την προϋπόθεση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης. «Περιμένουμε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να δώσουν ρεύμα για να μπορέσουμε να δώσουμε νερό, ανέφερε ο κ. Μπέος για τη μάχη που δίνεται στην πόλη να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Σύμφωνα με στοιχεία από τους 180 υποσταθμούς της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν τον Βόλο έχουν αποκασταθεί και λειτουργούν οι 130. Σε 50 ακόμη γίνονται εργασίες.

Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην πλημμυρόπληκτη πόλη, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από κάθε γωνιά της Ελλάδας και συνεχίζουν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Στην Ιάσονος έβλεπε κανείς ολόκληρα φορτηγά με καινούριους μετασχηματιστές αλλά και γεννήτριες για την αντικατάσταση όσων δεν μπορούν να επισκευαστούν.

Ωστόσο, για να μπουν τα συνεργεία στα πλημμυρισμένα υπόγεια πολυκατοικιών όπου λειτουργούν υποσταθμοί της ΔΕΗ θα πρέπει πρώτα η πυροσβεστική υπηρεσία να προχωρήσει σε αντλήσεις υδάτων.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον σε 15 σημεία έχουν τοποθετηθεί 15 καινούριοι μετασχηματιστές που έφθασαν στην πόλη, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ίσως να χρειαστεί μία εβδομάδα ακόμη. Το ρεύμα δίνεται σταδιακά ανάλογα με τα σημεία των αποκαταστάσεων των προβλημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου