ΤΟΠΙΚΑ

Πενθήμερη φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από το 2ο ΓΕΛ Βόλου

πενθήμερη-φιλοξενία-μαθητών-και-εκπα-99852

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus για τις παραδόσεις – Υποδέχθηκαν αποστολές από Βουλγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία και Τουρκία

Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου υποδέχτηκε τους εταίρους του από Βουλγαρία, Λιθουανία, Ρουμανία, Τουρκία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου «Η γνώση του παρελθόντος σώζει το μέλλον»

Μετά από μια διακοπή δύο ετών ενεργοποιήθηκαν τα προγράμματα Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε η κινητικότητα στην Ελλάδα και στον Βόλο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο να φέρει τους λαούς πιο κοντά με τον εντοπισμό κοινών στοιχείων στις παραδόσεις και να δημιουργηθούν φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή.

Ο Νικόλαος Σταμάτης, διευθυντής του 2ου Προτύπου Λυκείου Βόλου, και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Λυκοδήμου, Κλεοπάτρα Μπατζούκη, Βασιλική Αρχοντή, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Μαριάνθη Γάκη, Νίκου Ελένη, Μπάμπου Στυλιανή, Ναουμίδου Ευστρατία και οι 18 μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποδέχτηκαν θερμά τις ομάδες των σχολείων και ακολούθησε επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα.

Την επομένη επισκέφθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων με προγράμματα και χορούς που αφορούν στα έθιμα της Αποκριάς. Αργότερα οι ομάδες επισκέφθηκαν το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και ξεναγήθηκαν στην περιοχή των Παλαιών. Το βράδυ της ίδιας μέρας παρατέθηκε το επίσημο δείπνο σε εστιατόριο της πόλης.

Η αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών ταξίδεψε στα Μετέωρα και επισκέφθηκε τη μονή Ρουσάνου, όπου ξεναγήθηκε από την ηγουμένη της Μονής, σε κατάλευκο χιονισμένο τοπίο. Ακολούθησαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η περιήγηση στο Φρούριο και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Την επόμενη ημέρα, μαθητές και οι καθηγητές επισκέφθηκαν τις Μηλιές, θαύμασαν τις τοιχογραφίες και την ακουστική της εκκλησίας των Ταξιαρχών, περπάτησαν το καλντερίμι και κατέβηκαν στον σταθμό.

Την τελευταία ημέρα, η ομάδα συγκεντρώθηκε στο σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι «Διακόσμησε τη μάσκα σου». Η κάθε χώρα παρουσίασε και δίδαξε στην υπόλοιπη ομάδα έναν παραδοσιακό χορό. Μετά την απονομή των βεβαιώσεων ακολούθησαν παραδοσιακό γλέντι και μεσημεριανό γεύμα με τη συνδρομή των γονέων των συμμετεχόντων μαθητών του σχολείου.

Ολοι οι φιλοξενούμενοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τον ενθουσιασμό τους για την ελληνική φιλοξενία, την όμορφη πόλη και περιοχή, αλλά και το ελληνικό φαγητό. Ολοι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν μεταξύ τους όμορφες εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν στο μέλλον.

Το σχολείο ευχαριστεί «ολόψυχα τους αφανείς συντελεστές της επιτυχίας. Τη Hartaetos Graf και τον Βαγγέλη Αρκουδογιάννη για τη γραφιστική εργασία, τη Ζωή Χατζηδημητρίου και τις αρχοντικές γεύσεις για τα γλυκά του κουταλιού, την Olive Oil Volioti’s Family για το ελαιόλαδο, τον Χρήστο Μπέσσα και την Euphoria Secrets για το τσάι και τη ρίγανη, που προσφέραμε στους εταίρους μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου