ΤΟΠΙΚΑ

Στα ύψη ξανά τα κρούσματα στα σχολεία ~ Εντοπίστηκαν 241 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί

στα-ύψη-ξανά-τα-κρούσματα-στα-σχολεία-99831

Αναπροσαρμογή προγραμμάτων και κενά ανάμεσα στα μαθήματα, εξαιτίας της νόσησης εκπαιδευτικών

Στα ύψη ξανά τα κρούσματα στα σχολεία της Μαγνησίας, μετά το Σαββατοκύριακο. Συνολικά εντοπίστηκαν 241 θετικοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και βοηθητικό προσωπικό, αριθμός υψηλός, με δεδομένο ότι δεν λειτούργησε, λόγω του παγετού, το σύνολο των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, χθες εντοπίστηκαν στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία που λειτούργησαν 93 νέα κρούσματα σε μαθητές, 21 σε εκπαιδευτικούς και δύο σε βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Επιπλέον 105 κρούσματα σε μαθητές και 20 σε εκπαιδευτικούς καταγράφηκαν στα γυμνάσια και λύκεια του νομού, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός, καθώς χθες δεν λειτούργησε το σύνολο των σχολείων. Στον νομό τα σχολεία στους μισούς σχεδόν δήμους παρέμειναν κλειστά, λόγω των χιονοπτώσεων που προηγήθηκαν και του παγετού που επακολούθησε. Δημοτικά συνεργεία δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε αποχιονισμούς και στην αντιμετώπιση του πάγου σε στενά δρομάκια και προαύλια και έτσι δεν λειτούργησαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όλα τα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου (πλην των Κ. Νερών, της Ανω Γατζέας, της Μηλίνας και του Τρικερίου), της Σκιάθου και της Σκοπέλου και στη Δευτεροβάθμια δεν λειτούργησαν τα σχολεία της Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Αργαλαστής, της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Μαθήματα με κενά

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που νόσησαν, συνολικά 41, 21 στην πρωτοβάθμια και 20 στη δευτεροβάθμια, αλλά και όσων εξακολουθούν να παραμένουν σε καραντίνα, σε πολλά σχολεία χρειάστηκε να γίνει αναπροσαρμογή του σχολικού προγράμματος. Επίσης, σε αρκετά σχολεία τα μαθήματα έγιναν με ενδιάμεσα κενά.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα κενά λόγω COVID-19 δεν επαρκούν για όλες τις ειδικότητες, με αποτέλεσμα κάποιες ώρες να παραμένουν κενές στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Οι εκπαιδευτικοί COVID-19 μοιράζονται από σχολείο σε σχολείο για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν και πάλι όμως δεν εκλείπουν τα προβλήματα.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου δεν θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με ανακοινώσεις των δημάρχων, όλα τα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και τα εξής σχολεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου: νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο Μηλεών, νηπιαγωγείο και δημοτικό Νεοχωρίου, νηπιαγωγείο Αργαλαστής, νηπιαγωγείο και δημοτικό Λαύκου, νηπιαγωγείο και δημοτικό Προμυρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου