ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς τηβέννους, φωτογραφίες, χειροκρότημα η αναγόρευση διδακτόρων

χωρίς-τηβέννους-φωτογραφίες-χειροκρ-99783

Η πρώτη διαδικτυακή αναγόρευση διδακτόρων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την ακαδημαϊκή τους καριέρα σε πρωτόγνωρες συνθήκες καλούνται να ξεκινήσουν οι δέκα νέοι διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Προχθές έγινε η πρώτη διαδικτυακή αναγόρευση διδακτόρων στο θεσσαλικό ΑΕΙ και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα.

Αντί για την ορκωμοσία στο αμφιθέατρο της Σχολής, παρουσία των νέων συναδέλφων τους αλλά των συγγενών τους που στηρίζουν την ακαδημαϊκή τους πορεία, δέκα διδάκτορες του τμήματος Ιατρικής, απήγγειλαν τους όρκους τους εξ αποστάσεως. Χωρίς να φορούν τηβέννους, με τον όρκο να ακούγεται όχι από το μικρόφωνο του αμφιθεάτρου αλλά μέσα από το μικρόφωνο του ηλεκτρονικού υπολογιστή και το χειροκρότημα της επιβράβευσης να απουσιάζει, οι νέοι διδάκτορες ξεκινούν την ακαδημαϊκή τους πορεία στο Π.Θ.

«Ηταν μία πολύ περίεργη πρωτόγνωρη διαδικασία. Να ακούς από την οθόνη τον όρκο του νέου συναδέλφου», σχολίασε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, ο οποίος έκανε την αναγόρευση των διδακτόρων.

Ο ίδιος μάλιστα μοιράστηκε το απροσδιόριστο, όπως το χαρακτήρισε, συναίσθημα που του γέννησε η διαδικασία, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η πρώτη διαδικτυακή αναγόρευση διδακτόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Ιατρικής και η πρώτη μου ως πρύτανης. Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους διδάκτορες. Τους εύχομαι μια γόνιμη και παραγωγική συνέχεια με επιτυχίες.
Μια περίεργη διαδικασία και ένα απροσδιόριστο συναίσθημα…..
Εύχομαι ολόψυχα σύντομα όλα από κοντά», έγραψε ο κ. Μαμούρης και σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τη συγκινησιακή φόρτιση αναφέρθηκε σε μία ακόμη αντικειμενική δυσκολία που γέννησε η τελετή αναγόρευσης εξ αποστάσεως: της έλλειψης φωτογραφικών στιγμιότυπων. «Ούτε μια φωτογραφία της προκοπής δεν μπόρεσα να βγάλω. Ευτυχώς τροποποίησα μία από τον τοίχο του κ. Γεωργακλή», σχολίασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου