ΤΟΠΙΚΑ

Σε δραματική κατάσταση πολλά νοικοκυριά στο Νέο Δέλτα

σε-δραματική-κατάσταση-πολλά-νοικοκυ-996945

Συγκινητικό αγώνα δίνει ο Ιερός Ναός Πέτρου και Παύλου για να βοήσει του πλημμυροπαθείς στη συνοικία Νέο Δέλτα Νέας Ιωνίας. Η πρόσφατη θεομηνία έδειξε το χειρότερο πρόσωπό της στην εν λόγω περιοχή. Τα σπίτια πλημμύρισαν με το νερό να φθάνει μέχρι το ταβάνι. Καταστράφηκαν έπιπλα, συσκευές, ρούχα. Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε δραματική κατάσταση.

Ο εφημέριος του ναού, ο π. Σταύρος Σωτηρόπουλος, που επισκέφτηκε την περιοχή την Παρασκευή, είπε ότι ακόμη και σήμερα η λάσπη φθάνει στο γόνατο.

«Εγινε βιβλική καταστροφή. Οι άνθρωποι βγήκαν από τα παράθυρα για να σωθούν. Στα σπίτια δεν έμεινε τίποτα όρθιο», περιγράφει. Η Εκκλησία φροντίζει να διανέμονται στους πληγέντες νερό, τρόφιμα, καθαριστικά, ενώ έχει δώσει και δωροεπιταγές.

Παράλληλα προσπαθεί να ενισχύσει τα νοικοκυριά με τα απαραίτητα έπιπλα και συσκευές, ώστε να μπορούν εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες.

«Καταγράφουμε τις ανάγκες και συλλέγουμε κρεβάτια, στρώματα, κλινοσκεπάσματα, ντουλάπες, ψυγεία, ρούχα. Θέλουμε να μπορούν να μείνουν στο σπίτι τους οι οικογένειες».

Σε αυτήν την προσπάθεια η προσφορά του κόσμου είναι συγκινητική, ενώ ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» ενίσχυσε τις οικογένειες με ρούχα και κλινοσκεπάσματα την περασμένη Δευτέρα.

Αυτήν την εβδομάδα ο Ιερός Ναός θα διανείμει και πάλι ρούχα και καθαριστικά. Οι εθελοντές καταγράφουν τις ηλικίες από τα παιδιά και τον κόσμο για τη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών ρουχισμού.

«Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με εμάς καλώντας στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού (2421060392) και στο προσωπικό μου τηλέφωνο (κιν. 6995319036)», προτρέπει ο εφημέριος.

Επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 28 οικογένειες βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά, πολύτεκνες οικογένειες, νεαρά ζευγάρια, ηλικιωμένοι.

Ο π. Σταύρος Σωτηρόπολος που οργανώνει τον αγώνα είναι και ο ίδιος πλημμυροπαθείς, αφού το σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Αχιλλέως κάτω από τον Κραυσίνδωνα, πλημμύρισε επίσης, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές.

«Το νερό ήταν στο γόνατο, όταν φύγαμε φύγε από το σπίτι και φιλοξενηθήκαμε σε γείτονες. Το πρωί είχε πλημμυρίσει το πεζοδρόμιο έξω, αλλά δεν πίστευα ότι θα γινόταν τέτοια καταστροφή. Το νερό μπήκε μέσα σε όλο το σπίτι, έφθασε στους είκοσι πέντε πόντους», σημειώνει.

Η εξωτερική πόρτα της οικίας του καταστράφηκε, όπως και το παρκε σε ένα δωμάτιο και πολλές ηλεκτρικές συσκευές.

Παρά τις ανάγκες του σπιτιού του ο ιερέας δίνει αδιάκοπο αγώνα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών στο Νέο Δέλτα.

«Η περιοχή ανήκει στην ενορία του και έχω την επιμέλειά της. Οι οικογένειες πρέπει οπωσδήποτε να βοηθηθούν. Εκεί έγινε βιβλική καταστροφή», εξηγεί ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου