ΤΟΠΙΚΑ

Επιπλέον 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Βόλου

επιπλέον-3-εκατ-ευρώ-στον-δήμο-βόλου-996033

Νέο αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών

Επιπλέον τρία εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν στον Δήμο Βόλου μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την πόλη μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Με συμπληρωματική πρόσκληση το Υπουργείο αύξησε την χρηματοδότηση του Δήμου Βόλου από τα 2.780.000 ευρώ στα 5.780.000 ευρώ και στην πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής υπό τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ανδρέα Ζέρβα, αποφασίστηκε η κατάθεση συμπληρωματικής αίτησης χρηματοδότησης προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο έργων και μελετών, αποκαταστάσεων, προμηθειών εξοπλισμού και υλικών που απαιτούνται για να επανέλθει η πόλη στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, με τη χρηματοδότηση θα καλυφθούν ενδεικτικά δαπάνες για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων όπως μίσθωση μηχανημάτων και χρήση των απαιτούμενων υλικών για την προσωρινή αποκατάσταση των προσβάσεων και της βατότητας σε διάφορα σημεία του Δήμου Βόλου για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας, μίσθωση μηχανημάτων για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου, απασχόληση συνεργείων καθαρισμού για τις πρώτες αποκαταστάσεις ζημιών και προμήθεια εξοπλισμού υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών διαχείρισης της πλημμύρας και για την πρόληψη-αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών μελλοντικών φυσικών καταστροφών.

Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε γνωστό από το τμήμα συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ότι κατέρρευσε η εξώπορτα του υπόγειου χώρου αποθήκευσης του κτιρίου Αδαμόπουλου, επί της οδού Γλάδστωνος με Ρ. Φεραίου, ύστερα από την πρόσφατη νεροποντή.

Στον χώρο φυλάσσεται σημαντικός εξοπλισμός του Δήμου Βόλου και κρίθηκε επιβεβλημένη η άμεση ανάθεση της υπηρεσίας φύλαξης σε 24ωρη βάση του κτιρίου προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά κλοπής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου