ΤΟΠΙΚΑ

122 συλλήψεις τον Αύγουστο από την 4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ

122-συλλήψεις-τον-αύγουστο-από-την-4η-πε-δι-995728

Συνελήφθησαν συνολικά 122 άτομα κατά τον μήνα Αύγουστο 2023, σύμφωνα με τον απολογισμό της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, η οποία εδρεύει στον Βόλο.

Ειδικότερα συνελήφθησαν 26 άτομα για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών από τις Λιμενικές Αρχές Βόλου, Στυλίδας, Σκιάθου και Κύμης ως ακολούθως:

  • 7 άτομα από το Κ.Λ. Βόλου και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης εκατόν σαράντα πέντε γραμμαρίων και πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (145,5), ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (0,4) καθώς και ποσότητα κοκαΐνης τριάντα τεσσάρων γραμμαρίων και εννέα δεκάτων του γραμμαρίου (34,9).
  • 4 άτομα από το Λ/Χ Στυλίδας και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης είκοσι οκτώ γραμμαρίων και τεσσάρων δεκάτων του γραμμαρίου (28,4).
  • 6 άτομα από το Λ/Χ Σκιάθου και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σαράντα έξι γραμμαρίων και επτά δεκάτων του γραμμαρίου (46,7) καθώς και ποσότητα κοκαΐνης δύο γραμμαρίων και επτά δεκάτων του γραμμαρίου (2,7).
  • 9 άτομα από το Λ/Χ Κύμης και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης είκοσι έξι γραμμαρίων (26), ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης είκοσι τριών γραμμαρίων και έξι δεκάτων του γραμμαρίου (23,6) καθώς και ποσότητα μεθυλαινοδιοξυμεθαμφεταμίνης ενός γραμμαρίου και τριών δεκάτων του γραμμαρίου (1,3).

Επιπλέον συνελήφθησαν 79 άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών από το Λ/Χ Κύμης. Συγκεκριμένα την 03/08/2023 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τα στελέχη του Λ/Χ Κύμης τριάντα πέντε παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα, στην παραλία Άγιος Νικόλαος Κόσκινα Εύβοιας τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για είσοδο και παραμονή στη χώρα, εκ των οποίων δύο χειριστές σκάφους και έξι οδηγοί ΙΧ ενώ κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς τους και τέσσερα τέσσερα αυτοκίνητα.

  • Τις μεσημεριανές ώρες της 31ης Αυγούστου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τα στελέχη του Λ/Χ Κύμης τριάντα παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα) στην παραλία Μουρτερία Κόσκινα Εύβοιας τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για είσοδο και παραμονή στη χώρα καθώς και ένας διακινητής.
  • Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα στην παραλία Αλμυρίχι και Μωβ Σπήλαιο Μεσοχωρίων Ν. Εύβοιας τα οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για είσοδο και παραμονή στη χώρα καθώς και ένας αλλοδαπός ύποπτος για τη διακίνηση.
  • Δύο άτομα από τη Λιμενική Αρχή Ωρεών, οι οποίοι έφεραν παράνομα στο αλιευτικό τους σκάφος ένα κυνηγετικό τυφέκιο με δύο κάννες.

-Επιπλέον συνελήφθησαν 15 άτομα για Λοιπά αδικήματα από τις λιμενικές αρχές Βόλου και Χαλκίδας.

-Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:

  • Είκοσι (20) με ιδιωτικά σκάφη και τριάντα (30) με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.
  • Δύο (02) με ιδιωτικά σκάφη από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης.

-Βεβαιώθηκαν 2.019 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

-Πραγματοποιήθηκαν ογδόντα τρεις 83 έλεγχοι μέθης και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις.

-Πραγματοποιήθηκαν 78 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας, βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες εβδομήντα 470 παραβάσεις, εκ των οποίων οι τριάντα πέντε 35 ήταν Αλιευτικές, από τις οποίες κατασχέθηκαν: δεκατρία κιλά (13 kgr) διάφορα αλιεύματα και διάφορα αλιευτικά εργαλεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου