ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρή παρέμβαση Πιτσιώρη για την υδροδότηση του Βόλου

ηχηρή-παρέμβαση-πιτσιώρη-για-την-υδρο-995611

«Μετά από 30 σχεδόν χρόνια απραξίας ας τρέξουμε τώρα που ζήσαμε τον εφιάλτη», προτρέπει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Ηχηρή παρέμβαση για την υδροδότηση του Βόλου κάνει ο πρώην δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης, μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες και το αλαλούμ που προκάλεσαν αντιφατικές δηλώσεις για το νερό, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία πλέον είναι πόσιμο, ο κ. Πιτσιώρης παρεμβαίνει δημόσια και καλεί το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται τις τύχες της πόλης, αλλά και εκείνους που φιλοδοξούν να το κάνουν, να πάρουν σαφή θέση πως μπορεί να διασφαλιστεί η καλή ποιότητα του νερού για όλους τους κατοίκους του δήμου Βόλου.

Ο πρώην δήμαρχος αφήνει αιχμές ότι τα τελευταία 30 χρόνια καμία δημοτική αρχή δεν έκανε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση και καταθέτει τη δική του πρόταση για τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Πιο συγκεκριμένα στη δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Πιτσιώρης αναφέρει: «Eχοντας διατελέσει επί οκτώ χρόνια δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ οφείλω τώρα που έληξε η σύγχυση και η κινδυνολογία γύρω από την ακαταλληλότητα του νερού, να συγχαρώ τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ για τον αγώνα που έδωσαν στην αποκατάσταση της υδροδότησης στην περιοχή. Παραμένει βέβαια το πρόβλημα της ποιότητας του πόσιμου νερού που υπήρχε πάντοτε και ιδιαίτερα στο δεύτερο εξάμηνο, λόγω της πτώσης απόδοσης των πηγών που βελτιώνονταν σχετικά το μείγμα.

Εχοντας προ τριάντα περίπου ετών αγωνιστεί για να λυθεί το πρόβλημα αυτό, μέσω της σύνδεσης υπαρχόντων πηγών θεωρώ ότι τώρα πρέπει να δρομολογηθούν τα έργα άμεσης σύνδεσης των πηγών της «Γαλανόπετρας» για την οποία υπάρχει και προμελέτη και του Αγίου Ιωάννη Κουφάλας» και άλλων μικρότερων πηγών. Καλώ όλους τους παράγοντες που διοικούν ή φιλοδοξούν να διοικήσουν τον Βόλο να πάρουν θέση στο θέμα και να δώσουν τέτοια προτεραιότητα, ώστε το ερχόμενο Φθινόπωρο ο Βόλος να έχει πολλαπλή υδροδότηση από όλες τις υπάρχουσες πηγές, ώστε να λυθεί και σε μεγάλο βαθμό το θέμα της ποιότητας.

Η σύνδεση των παραπάνω πηγών θα επιτρέψει τη λειτουργία σειράς υδροηλεκτρικών έργων, που μπορούν να γίνουν και αυτά μέσα σε έναν χρόνο κι έτσι να υπάρξουν τεράστια έσοδα, όπως συμβαίνει με το υδροηλεκτρικό έργο που φτιάξαμε στον Σαρακηνό επί δημαρχίας μου.

Παράλληλα ο περιορισμός της χρήσης των σημερινών αντλιοστασίων θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό το κόστος ρεύματος. Τα παραπάνω έργα είναι της τάξεως των ζημιών που υποστήκαμε από το σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ, ενώ η απόσβεση των έργων θα είναι άμεση.

Επιτέλους, μετά από 30 σχεδόν χρόνια απραξίας ας τρέξουμε τώρα που ζήσαμε τον εφιάλτη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου