ΤΟΠΙΚΑ

Ελέγχους στατικότητας και μπουλντόζες για την καθαριότητα ζητά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το άνοιγμα των σχολείων

ελέγχους-στατικότητας-και-μπουλντόζ-995548

Την ενυπόγραφη βεβαίωση ότι τα σχολεία είναι ασφαλή για να ανοίξουν ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζοντας ότι οι λόγοι που εξαρχής είχε ζητήσει αναβολή των μαθημάτων εξακολουθούν να ισχύουν.

Οι εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ στην ανακοίνωση, ορισμένοι από τους οποίους είχαν και οι ίδιοι καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα προετοιμασίας των σχολείων. Ωστόσο σε ορισμένα σχολεία είναι αδύνατον να καθαριστούν προαύλια και χώροι των σχολείων χωρίς ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό και οι απόπειρες εργασίας σε αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση κατάλληλων μηχανημάτων (μέχρι και μπουλντόζες χρειάζονται) και ειδικού προσωπικού που με κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να προβεί σε εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης ειδικά των πλημμυρισμένων χώρων. Απαιτούμε την πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού καθαριότητας (ας αυξηθούν, τουλάχιστον, σε εθελοντική βάση, οι ώρες των καθαριστών/τριών που εργάζονται με καθεστώς μειωμένου ωραρίου). Απαιτούμε ενημέρωση για τους ελέγχους στατικότητας, γενικότερα ασφάλειας των σχολικών χώρων, ασφάλειας των μετακινήσεων, καθώς και για την ποιότητα του νερού στα σχολεία και τα σπίτια μας και την παροχή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού. Απαιτούμε τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ όπως και των συλλόγων γονέων σε όλες τις σχετικές συσκέψεις για το άνοιγμα των σχολείων» επισημαίνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου