ΤΟΠΙΚΑ

Αριστερή Παρέμβαση: «Η Θεσσαλία μπροστά σε υγειονομικό κίνδυνο»

αριστερή-παρέμβαση-η-θεσσαλία-μπροσ-995374

Καμπανάκι ότι η Θεσσαλία βρίσκεται μπροστά σε υγειονομικό κίνδυνο και πως την ώρα που χιλιάδες κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση στα βασικά αυτά αγαθά, είναι πρόχειρα στεγασμένοι, δεν έχουν καθαρό νερό για να πιουν και να πλυθούν και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθιστούν αμφίβολη την ποιότητα των τροφίμων, χτυπά η περιφερειακή παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» και βάλει κατά των αρχών.

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είχε τη φιλοτιμία να επιτάξει ξενοδοχεία για τους πληγέντες, δεν φρόντισαν ούτε για να υπάρχει καθαρό νεράκι να πιούνε. Το δόγμα τους είναι έχεις μεταφορικό μέσο και δυνάμεις; Φεύγεις. Δεν έχεις; Μένεις. Έχεις λεφτά; Ψωνίζεις υπερτιμημένο νερό από την μαύρη αγορά και φαγητό. Δεν έχεις; Διψάς και πεινάς. Εσύ φταις που είσαι ανέστιος και πένης. Ολόκληρος ο Θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια τεράστια υγρή χωματερή. Πτώματα ζώων σε αποσύνθεση, οικιακά και βιομηχανικά απόβλητα, λύματα ανθρώπων και ζώων, καύσιμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, οικοδομικά υλικά, ορυκτά κ.λπ., φτιάχνουν ένα τοξικότατο για τους κατοίκους και το περιβάλλον μίγμα, που ταυτόχρονα λειτουργεί σαν καλλιεργητικό μέσο για δεκάδες μικροοργανισμούς (ιούς, μικρόβια, παράσιτα). Οι κίνδυνοι είναι προφανείς και έχουν προκύψει σε όλες της περιπτώσεις αντίστοιχων καταστροφών στο παρελθόν», επισημαίνεται.

Σύμφωνα με την ίδια παράταξη «η εμπειρία από την διαχείριση της πρόσφατης διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση καμία εμπιστοσύνη δεν εμπνέει για την διάθεσή της να διαχειριστεί την τωρινή τραγωδία» γι ‘ αυτό και καλεί τους πολίτες να αντιτάξουν μπροστά σε αυτή την κατάσταση που περιγράφει «την αλληλεγγύη και την συλλογική διεκδίκηση όσων απαιτούνται για την άμεση επιβίωση των πλημμυροπαθών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου